U završnici hrvatskog Kup natjecanja, rukometašice ŽRK-a završile su na drugom mjestu izgubivši od Podravke Vegete rezultatom 33:20. U završnicu tog natjecanja stigle su zahvaljujući pobjedi u polufinalu, gdje su s 10 golova razlike pobijedile čakovečki Zrinski. Srebrne igračice su Magdalena Nikšić, Lucija Jandrašić, Ines Pifar, Ema Guskić, Antonia Oremović, Marta Turkalj, Nika Vojnović, Asja Sofić, Mihaela Gavrić, Ana Čagalj, Karmela Pokopac, Mirna Gašparović, Lea Vukojević, Lucija Ivanda, Nina Pifar te Ana Maria Gavrić.

Na sjajnom uspjehu kojega, kako kažu, nitko nije očekivao, čestitao im je gradonačelnik Dario Hrebak, naglasivši da je ponosan na cijelu ekipu koja pronosi ime našega grada. Dodao je kako Grad Bjelovar za ženski rukomet odvaja gotovo milijun kuna na godinu što, nažalost, kaže, i dalje nije dovoljno. Ističe da mu je žao i što se bjelovarsko gospodarstvo ne uključuje dovoljno kada je u pitanju financiranje sporta u gradu.

Rukometašice su tom prilikom gradonačelniku darovale srebrnu medalju za uspomenu na njihov povijesni uspjeh. Uz igračice, na prijemu su bili i predsjednik ŽRK-a Dario Pleško te treneri Dario Obran, Goran Trajkovski i Milan Prihić.

Izvor: Grad Bjelovar

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas