Djelatnice Patronažne službe ispostava Čazma danas su povodom Međunarodnog dana sestrinstva kojeg medicinske sestre i tehničari diljem svijeta obilježavaju u znak sjećanja na britansku bolničarku Florence Nightingale, začetnicu modernog sestrinstva, građanima mjerili vrijednosti šećera i tlaka te im davali zdravstvene savjete.

– Odlučili smo se na javno zdravstvenu akciju mjerenja vrijednosti šećera i tlaka kako bi obilježili Međunarodni dan sestrinstva. Inače Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. svibnja ali s obzirom na to da smo mi taj dan ove godine obilježili radno ovu akciju s građanima provodimo nekoliko dana kasnije – kazala je Tajana Šimić iz patronažne službe i dodala da iako je kišno vrijeme odaziv građana je jako dobar.

– Tlak i šećer u prvih dvadesetak minuta prekontroliralo je tridesetak građana i mogu reći da su im vrijednosti jako dobre – kazala je Šimić.

Dan sestrinstva čestitao je i gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak i zahvalio medicinskom osoblju za predan rad i trud na dobrobit svih građana.

– Najbrojnija skupina zdravstvenih djelatnika upravo su medicinske sestre i tehničari. Oni su vrlo požrtvovni i nesebični ljudi što nam svakodnevno pokazuju pomažući bolesnima. Često tek kada se razbolimo i kada zakucamo na njihova vrata vidimo koliko su oni važni i kako svoj posao besprijekorno obavljaju i u najtežim situacijama. U doba koronavirusa koje je iza nas upravo su oni dali svoj veliki obol. Ja im zahvaljujem na brizi i svemu što čine za naše građane i vjerujem da ćemo biti u boljim zdravstvenim okolnostima u narednom vremenu. Čestitam im Međunarodni dan sestrinstva i želim im puno uspjeha u poslu – rekao je gradonačelnik Pirak.