FINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠICE;

RK PODRAVKA VEGETA KOPRIVNICA – ŽRK BJELOVAR 33:20

Rukometašice Bjelovara su jučer (subota, 14. svibnja) odigrale finalnu utakmicu nacionalnog rukometnog Kupa protiv Podravka Vegete u porečkoj dvorani „Žatika“. Dakako, bila je to još jedna povijesna utakmica Bjelovarčanki, odnosno njihovo povijesno finale. Prema očekivanjima, naposljetku su uvjerljivo slavile Koprivničanke. Semafor je, nakon isteka vremena predviđenog za igru pokazivao nadmoćnih 33:20 što dovoljno govori o trenutnom odnosu snaga između ove dvije momčadi. Jednostavnije rečeno, koliko god se trudile te koliko god napora uložile, igračice trenera Daria Obrana još uvijek nisu dorasle najtrofejnijem hrvatskom ženskom rukometnom sastavu i u budućnosti će morati dodatno poraditi ukoliko to žele promijeniti.

ŽRK Bjelovar na minuti predaha

Pitanje pobjednika (ako ga je uopće i bilo) nije bilo upitno niti u jednom trenutku jer su majstorice trenera Gorana Mrđena od prvog sučeva zvižduka preuzele inicijativu na parketu dokazavši tko je gazda gradeći svoju prednost. Tako se na predah otišlo uz ishod 16:11, dok je u nastavku priča bila još uvjerljivija. Najvećih 14 pogodaka viška Podravkašice su imale u 59. minuti kada je poentirala Sara Šenvald (33:19), a konačnih, već izrečenih 33:20 je postavila Magdalena Nikšić tridesetak sekundi potom. U bogatoj koprivničkoj statistici prednjačila je upravo Šenvald koja je postigla šest golova iz isto toliko pokušaja, dok su po četiri dodale Gabriela Gudelj te Dijana Mugoša. Od bjelovarskih 20 egzekucija za čak 10 je zaslužna krilna igračica Lea Vukojević (sedmerci 8/10), ali ona nije mogla sama protiv moćne, super raspoložene Podravka Vegete.

Bjelovarski ženski rukometni ponos u ugodnoj šetnji Porečom

Međutim, bezobzirno na ovaj gubitak, ŽRK Bjelovar je zaslužio apsolutni respekt i svi njegovi navijači mogu biti itekako ponosni. Jasno je da je ovo najveće klupsko dostignuće, a uz to je i ove sezone treća pozicija u prvenstvu gotovo osigurana. Stoga, djevojkama iz rukometnog grada možemo samo skinuti kapu, odati im priznanje te se nadati kako će nas i u budućnosti uveseljavati. Prva iduća prigoda za to će biti već iduće subote (21. svibnja) kada će one gostovati u Splitu kod tamošnjeg istoimenog sastava u sklopu pretposljednjeg, 25. prvenstvenog kola, a za kraj ovog kratkog osvrta kažimo da će točan termin tog sraza, kojeg ćemo također pratiti s velikim zanimanjem biti određen naknadno.

Srebrne medalje za djevojke iz rukometnog grada