Ovog je četvrtka (12. svibnja) održano šesto kolo bjelovarske kros lige. Na bjelovarskom Boriku se sveukupno našlo četrdesetak atletičarki i atletičara, a i ovog su puta glavnu riječ kod seniora vodili Antonio Ožvatić te Alen Čretni. Tijekom cijele utrke su jedan drugome bili „vjetar“ u leđa pa su u cilj iznova ušli s gotovo identičnim vremenom. Ožvatić je u samom finishu ipak pretrčao Čretnog što znači da je svoju štopericu zaustavio na 19:35. Vrijeme člana Atletskog kluba Zabok bilo je 19:36. Također, iz ove se priče nikako ne može izostaviti niti mladi Martin Gregurić koji se po prvi puta pojavio na ovom natjecanju i odmah istrčao ispod 20 minuta. Naime, on se može pohvaliti vremenom 19:59 (trećeplasiran) pa je to još jedan dokaz kako se kvaliteta iz tjedna u tjedan sve više podiže.

Alen Čretni je ovog puta zamalo zaostao za momkom koji se na naslovnoj fotografiji nalazi u crvenoj majici
Odlični Martin Gregurić
Kristina Veljačić – svaki put kada se ona nađe na startu pobjeda je za nju očigledno zagarantirana
Srebrna Davorka Karlin
Uvijek uz bok jedna drugoj – Anđelina Sučić i Danijela
Gibas

Goran Kovač je ciljnom ravninom prošao kao četvrti (prvi veteran; 21:04), a organizator ovog događaja – Josip Prvonožac sveukupno je bio osmi (drugi veteran; 22:43). Siniša Atlija je bio brončani veteran (24:30), sveukupno 11., dok se pobjedama kod žena vratila Kristina Veljačić. Unatoč vrućem vremenu, koje je ponešto usporilo tempo, ona je istrčala respektabilnih 26:09. Druga je bila Davorka Karlin (ujedno prva veteranka sa 26:51), a trećom se pozicijom morala zadovoljiti Anđelina Sučić. 28:02 joj je bilo dovoljno da bude srebrna kod veteranki, dok je četvrtoplasirana žena (treća veteranka) ovog tjedna bila Danijela Gibas. Njeno je vrijeme bilo 28:35.

Nezaustavljivi veteran – Goran Kovač
Josip Prvonožac se okitio srebrom u konkurenciji veterana
Siniša Atlija – brončani veteran

Kod djece do 8 godina starosti iznova se najboljim pokazao Oliver Rođak Iličić. Zadanu je rutu savladao za 6 minuta i 57 sekundi, a naglasimo kako ga za sada koliko-toliko uspješno prati Leon Pintarić. Pintarićeva štoperica se zaustavila nešto iznad 7 minuta, odnosno na 7:03. Marko Pađan je došao do treće pozicije (7:21), dok je Petra Pavlinić iz Križevaca sa 7:47 i ovog puta bila najbrža djevojčica. Mara Lukić je trčala 10:27 (druga djevojčica), a tu je još i treća Leona Suljić sa 10:45. Niti u srednjoj dječjoj kategoriji – onoj do 12 godina stvari se nisu ništa promijenile.

Još jednom se nestrpljivo očekuje start u dječjim kategorijama

Marin Bakić je sa 10:10 bio najbrži, Zara Vidak je bila druga (prva djevojčica sa 10:51 uz naznaku kako se iz kola u kolo sve više vidi njen napredak), dok se trećim mjestom može pohvaliti Marija Barnjak (11:32; druga djevojčica). Domagoj Suljić je trčao 11:40 čime je zaslužio srebro kod dječaka, a Dorijan Jurković je bio samo zeru slabiji. On je trčao 11:41. Pobjedničko postolje djevojčica upotpunila je Ella Dolenčić čije je vrijeme bilo 13:20. Danijel Bajsić te Vita Prvonožac su po običaju bili jedini sudionici u U16 kategoriji. Danijel je trčao 14:15, a Vita 15:45.

Vita Prvonožac iznova se utrkivala sama protiv štoperice

Stoga, zaključak je vrlo jednostavan. Ulazimo u samu završnicu prvog dijela sezone i sva preostala događanja će, baš kao i do sada biti jako zanimljivo pratiti.