Baš kao i svakog radnog dana, i danas ćemo vas (petak, 13. svibnja) kratko izvijestiti o najvažnijim događajima u PU Bjelovarsko-bilogorskoj iz protekla 24 sata, ali i akcijama koje slijede.

Započet ćemo s kriminalitetom, odnosno jednom krađom. U Ivanskoj, u ulici Slavka Kolara je, iz jednog ureda, tijekom prijepodneva, uslijed odsutnosti zaposlenice, zasad nepoznati počinitelj otuđio novac iz njezina novčanika. Radi se o nekoliko tisuća kuna. Jučer navečer je u Daruvaru, u ulici Ivana Gundulića došlo do požara na krovu jedne obiteljske kuće, a sanirali su ga pripadnici javne vatrogasne postrojbe. Uzrok požara bit će utvrđen očevidom. Nadalje, i u nadolazećem vikendu će službenici PU Bjelovarsko-bilogorske provoditi akcije poštivanja prometnih propisa, a naglasak je kako će se u nedjelju (15. svibnja), od 12 do 20 sati posebna pažnja pridavati motociklistima, mopedistima te sličnim kategorijama vozila.

Preostalo nam je još kazati vam da će, također u nedjelju, od 16 do 18 sati, na parkiralištu kod 4. OŠ Bjelovar (Poljana Dr. Franje Tuđmana) biti održan besplatan pregled dječjih sigurnosnih sjedalica. Isti je organiziran u suradnji s udrugom „Roda“. Stoga, iz PU Bjelovarsko-bilogorske pozivaju sve roditelje te sve ostale koji sudjeluju u prometu prevozeći djecu da se odazovu i rezerviraju svoj termin. To mogu učiniti na broj: 098/271-361, a sve u cilju izbjegavanja velikih gužvi.