0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Luka i Kristijan javili se s Himalaje – danas su osvojili vrh Kala Patthar (5 644 m)

Nove vijesti

Kristijan Čikor i Luka Piršljin i službeno su od danas jedini Čazmanci, a možda i stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije koji su osvojili vrh Kala Patthar na Himalaji i boravili na najvišoj nadmorskoj visini od 5 644 metra.

Kako je signal za internet izuzetno slab ipak smo uspjeli ostvariti danas kontakt s Lukom Piršljinom koji nam je napisao kako su jučer stigli do Everest Base Campa, a danas su se popeli na vrh Kala Patthar odakle se pruža najbolji pogled na Everest.

Luka Piršljin, vodič Franjo Kmet, sherpa Sonam(4 puta osvojio Everest) i Kristijan Čikor

Kako su najavili prije svog pohoda ostavili su kamen s Moslavačke Gore s vrha Mjesec u Everest Base Campu i uzeli novi kamen iz podnožja Everesta kojeg nose nazad. Simbolično će tako povezati Himalaju i Moslavačku Goru.

Luka je dodao i kako je ovo nešto najnapornije što su ikad iskusili. Visina i nedostatak kisika je bio iscrpljujuć. Krenuli su nazad i ako bude sve u redu u Čazmi će biti 19. svibnja.

Još jednom je ovo prilika i da pozovemo sve Čazmance i prijatelje Kristijana i Luke da ih dočekamo na trgu Čazmi u popodnevnim satima u četvrtak 19. svibnja.

Usprkos slabom internetu Luka nam je uspio poslati nekoliko fotografija koje zorno prikazuju dio onoga što su Kristijan i Luka doživjeli.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika