6 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

U Bereku pri kraju izgradnja Kulturnog centra, a kreće se u adaptaciju društvenog doma u Kostanjevcu

Nove vijesti

Jedna od kapitalnih investicija u Općini Berek je izgradnja Kulturnog centra koja je pri kraju i svečano otvorenje bi trebalo biti u roku nekoliko mjeseci najavio je načelnik Mato Tonković.

– Kulturni centar je u završnoj fazi i ako sve bude u redu bit će gotov i prije Dana općine, no svečano otvorenje planiramo za Dan općine u rujnu – kazao je Tonković.

Vrijednost projekta je oko 9 milijuna kuna, no i tu su poskupljenja odigrala svoju ulogu, pa je projekt poskupio za 30 % od predviđenog.

– Nažalost iznos poskupljenja morat će namiriti općina jer EU fondovi ne priznaju poskupljenja građevinskog materijala kao da smo mi krivi za to– dodaje Tonković.

No, kad se s jedne strane mora više platiti, s druge strane dođu nova sredstva, pa je tako općina od Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU dobila 180 tisuća kuna za adaptaciju društvenog doma u Kostanjevcu.

– Zadovoljni smo koliko smo dobili. Uvijek su ljudi nezadovoljni, misle na više, ali na kraju moraš biti skroman i zadovoljan. U ovoj kriznoj situaciji svi su manje dobili, pa sad gledati je li netko dobio 20 ili 30 tisuća više ili manje, to je sve manje bitno. Bitno je da mi taj projekt napravimo, što nismo dobili od njih sami ćemo financirati i nećemo odustati od njega – zaključio je Tonković.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika