13 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

PROJEKT AGLOMERACIJA: Do sada realizirano 95% linijskih objekata

Nove vijesti

Projektom “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar” predviđena je izgradnja ukupno 15.326 m novih kanala odvodnje otpadnih voda, istaknuto je na konferenciji za novinare vezano uz trenutačnu situaciju s radovima na projektu.

Riječ je o projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže na području Bjelovara i Općine Rovišće, a ukupna vrijednost mu je 257.472.888,75 kn, od čega je 147.681.299,53 kn sufinancirano novcem Europske unije i to bespovratno, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdvojilo 5.829.701,15 kn.

Predsjednik Uprave Vodnih usluga, koje su i investitor projekta, Ivan Ivančić istaknuo je kako je do sad fizički realizirano 95% linijskih objekata u dužini od 37 od predviđenih 39 kilometara. Kada je dogradnja odvodnje u pitanju, izgrađeno je 15,8 km cjevovoda sa zatrpanim rovom te 772 priključka čime je omogućeno priključenje na mrežu 2450 stanovnika.

Također, rekonstruirana su 152 priključka. Što se tiče mreže vodoopskrbe, rekonstruirano je 4,8 km cjevovoda sa zatrpanim rovom te 122 priključka. Dograđeno je pak 14 km cjevovoda, a izgrađen je 251 priključak. Gradonačelnik Dario Hrebak tom je prilikom napomenuo da Grad Bjelovar o svom trošku rekonstruira ulice nakon aglomeracije.

Dodao je kako je svjestan da je puno toga započeto i da se građani bune na prašinu i blato, no da se drugačije ne može sve dovesti u red te je još jednom zamolio za strpljenje. Radovi na vodovodu i kanalizaciji su neophodni, kako cijevi ne bi pucale kao u drugim gradovima, kaže, a novac iz fondova se mora potrošiti u točno određenom vremenu pa su upravo stoga i otvorena brojna gradilišta odjednom.

Podršku projektu svojim su dolaskom dali i Karmen Cerar, načelnica Sektora za projekte iz područja vodnoga gospodarstva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan.

Izvor: Grad Bjelovar

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika