Već smo pisali o tome kako su se dva planinara HPD-a Garjevica Čazma uputili na Himalaju. Riječ je o predsjedniku društva Kristijanu Čikoru i voditelju Visokogorske sekcije Luki Piršljinu koji bi danas tijekom dana  trebali doći do baznog kampa u podnožju Mt. Everesta, koji i je njihov cilj.

– Idu, težak je korak, rijedak je zrak, dišu i idu. Nadam se da će danas doći do cilja, pa se opet spuštaju. U baznom kampu će biti oko sat vremena, pa se opet spuštaju da se aklimatiziraju. Takvo je bilo danas izvješće oko 7 sati – rekao nam je Mirko Grebenar iz HPD-a Garjevica koji je svakodnevno u kontaktu s našim planinarima kao i ostali njihovi prijatelji i članovi društva.

– Stvarno smo svi uz njih i pratimo svaki njihov korak i kao da smo s njima. Ne znam kako je njima kad smo svi mi ovako uzbuđeni, to je osjećaj za ne povjeravati, treba to doživjeti – dodao je Grebenar i pozvao sve Čazmance na doček naših planinara koji se vraćaju 19. svibnja.

– Planiramo doček na trgu u Čazmi. Svi su dobro došli, od male djece do baka i djedova. Tko god može neka dođe. Vrijedan je to poduhvat i trebalo bi im čestitati. Bit će nam drago svima, a njima pogotovo – zaključio je Grebenar.