5.9 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

Bjelovarsko-bilogorska županija odabrala manifestacije koje će financijski pomoći – najizdašniji bili prema manifestacijama na daruvarskom području

Nove vijesti

Potpisani su ugovori s odabranim prijaviteljima na Javni poziv za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događanjima u 2022. godini.

Bjelovarsko-bilogorska županija i Turistička zajednica BBŽ ove su godine udružile novac, a za potpore regionalnim i lokalnim događajima u 2022. godini osigurano je 300 tisuća kuna.

Od tih sredstava 100 tisuća je osigurala Bjelovarsko-bilogorska županija dok je 200 osigurala TZ Bjelovarsko-bilogorske županije.

foto/Lorenzo Kocijan Pacas

– Nakon raspisanog Javnog poziva ukupno je sredstva dobilo dvadeset i šest manifestacija od petnaest prijavitelja. Sve smo radili sukladno pravilima Hrvatske turističke zajednice. Smatram da je ovo dobro jer i tako sudjelujemo u financiranju samih događanja – kazao je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić i dodao kako se nada dobroj posjećenosti manifestacija koje su dobile ova sredstva.

Manifestacije i događanja su jedan od ključnih turističkih proizvoda Bjelovarsko-bilogorske županije mišljenja je direktor Turističke zajednice BBŽ Marcel Medak.

– Bio je jako veliki interes općina i gradova isto tako i udruga u kulturi koje su se javili na ovaj poziv i ja im se na tome zahvaljujem. Zahvaljujem se županiji što je podržala inicijativu da udružimo sredstva kako bi se te manifestacije mogle bolje i kvalitetnije organizirati. Svima koji ste dobili sredstva čestitam ovim putem i želim vam uspješnu realizaciju samih tih manifestacija i da se javite i sljedeće godine za kada se nadam da ćemo osigurati veća sredstva. Te manifestacije su generator i motivator dolaska u našu destinaciju i mi ćemo ih u budućnosti snažnije i jače podržavati – zaključio je Medak.

foto/Lorenzo Kocijan Pacas

Načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan zahvalio se Turističkoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije u ime svih koji su dobili sredstva.

– Ovo je dobar pokazatelj da se vidi da u našoj županiji i u svim našim malim općinama i gradovima naše županije se tijekom godine vrijedno radi. Nastoji se dovesti što veći broj posjetitelja unutar naše županije ali i izvana na naše manifestacije. S obzirom na to da za svaku manifestaciju trebaju značajna sredstva i organizacijski se treba jako dobro napatiti, namučiti i naraditi, svaka pomoć koju dobijemo puno nam znači – rekao je Bašljan.

U nastavku možete vidjeti koje manifestacije i u kojem iznosu su dobile sredstva:

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika