Foto/Lorenzo Kocijan Pacas

U povodu Tjedna Crvenog križa koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, zamjenica župana Marija Jungić sastala se danas s ravnateljima i predsjednicima gradskih društava Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Veoma cijenim sve ono što radite, želim vam puno uspjeha u daljnjem radu. Želim vam da imate još više darivatelja i sve ono što ste si zacrtali da i postignete. Želim i da ispunjenje pronađete u tom poslu, da budete zadovoljni jer obavljate zaista jedan plemenit i humanitaran posao na čemu vam u ime cijele županije zahvaljujem – prigodne su riječi kojima se prisutnima obratila Jungić.

Zamjenica župana Marija Jungić, foto/Lorenzo Kocijan Pacas

Melita Lozina, ravnateljica Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije zahvalila je zamjenici župana i suradnicima na odličnoj suradnji. Iskoristila je priliku i da čestita i zahvali svim volonterima, dobrovoljnim darivateljima krvi, sponzorima, predsjednicima društava koji su volonteri, djelatnicima i svima onima koji su na bilo koji način poslovno ili privatno dio ove humane priče.

-Stvarno sam zahvalna jer imamo prigodu da srećemo s jedne strane ljude koji žele pomoći i s druge strane one kojima je ta pomoć i nužno potrebna. Mi smo tu jedna tanka spona između dobrog i onog malo manje dobrog – kazala je Lozina i dodala kako je županijski crveni križ aktivan po svim svojim javnim ovlastima i aktivnostima koje su im temeljem zakona propisane.

Melita Lozina, ravnateljica Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije, foto/Lorenzo Kocijan Pacas

-U zadnjih godinu i pol najviše smo se angažirali oko prikupljanja pomoći našoj susjednoj županiji Sisačko-moslavačkoj nakon potresa. Potom nas je sve na neki način zbližila naša borba protiv Covid epidemije. Trenutno smo svi fokusirani na pružanje pomoći raseljenim osobama i koje su privremeno na našem području iz Ukrajine. To je naš fokus aktivnosti uz sve aktivnosti koje svakodnevno radimo od darivanja krvi, organiziranja tečajeva prve pomoći za zaposlenike vozače, imamo brigu za starije osobe preko programa “Pomoć u kući” odnosno “Zaželi”. Imamo i program darivanja novorođenčadi i školske djece. Širok je spektar svih naših aktivnosti, rekla biH da imamo doticaj novorođenčadI pa do ljudi, rekla bih koji skončaju, a nema ih se u što obući kad umru, pa nekad mi damo robu za njihov posljednji ispraćaj – zaključila je Lozina.