U mnoštvu popratnih sadržaja BOK Festa također se nalazi i rukometni turnir. Tako su danas (nedjelja, 8. svibnja) na parket bjelovarske dvorane Europskih prvaka izašle mnoge poznate osobe koje s velikom radošću svake godine dolaze u rukometni grad. Glumce je predvodio Goran Navojec, domaćin i organizator ovog, sada već nadaleko poznatog festivala, dok je u redovima političara najzvučnije ime bilo ono nekadašnjeg rukometaša, a sadašnjeg predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića. Dakle, u ovoj se priči bilo najvažnije dobro zabaviti, družiti i rezultat je bio u drugome planu. Također, treba kazati kako je Navojec šaleći se, ovom događaju dao nadimak.

Naime, prozvao ga je „Memorijal Enisa Bešlagića“ prisjećajući se ozljede koju je bosansko-hercegovački glumac „zaradio“ upravo u Bjelovaru prije nekoliko godina. Dodatnu draž svemu ovome dala je i proslava okrugle, 50. obljetnice osvajanja Kupa prvaka bjelovarskog Partizana pa je publika koja se našla na tribinama u nedjeljnim prijepodnevnim satima mogla itekako uživati. Kao zaključak svega ovoga donosimo vam izjavu već spomenutog Jandrokovića te još nekih od aktera ovog nesvakidašnjeg događaja, kao i fotogaleriju.

–Ovdje se osjećam kao kod kuće. Tu sam proveo cijelo svoje djetinjstvo i mladost trenirajući rukomet. Ovom sam prilikom sreo mnoštvo svojih prijatelja iz tog vremena, a kada govorimo o samom festivalu moram reći kako je fantastičan. To je nešto po čemu se Bjelovar razlikuje od drugih gradove te bih se želio zahvaliti svim organizatorima. Tradicija postoji i veselim se budućnosti ovog festivala. Obzirom na svoje godine posve sam zadovoljan kondicijom. Još uvijek mogu solidno trčati, a kada se nađem na parketu dokazujem da još uvijek nisam zaboravio igrati. Grubih igrača nema. Sve je prijateljski bazirano – rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog Sabora.

Gordan Jandroković

–Prije sada već dugih 50 godina smo osvojili naslov prvaka Europe i to je, naravno, veliko dostignuće. Bili smo prvi klub bivše države kojemu je to pošlo za rukom te su, to je jasno emocije uvijek prisutne. Tu veliku obljetnicu smo proslavili i na ovaj način – jednim prekrasnim turnirom u sklopu BOK Festa. Bjelovar je grad rukometa što se i vidi po ovome, a dakako da smo svi zajedno uživali. Rezultat je bio u drugome planu i ja osobno sam sretan što je moj sedmogodišnji unuk postigao jedan gol potom rekavši da je bolji od djeda. Dakle, očigledno je kako je rukomet u obitelji Horvat uvijek na prvom mjestu, odnosno u krvi. Veseli me činjenica što je moj sin na funkciji izbornika Hrvatske muške seniorske reprezentacije, dok već spomenuti unuk trenira, borben je te sam oduševljen time što su se na parketu bjelovarske dvorane Europskih prvaka našle tri obiteljske generacije – rekao nam je Hrvoje Horvat stariji.

Hrvoje Horvat stariji

–Ove godine obilježavamo 50. obljetnicu otkako su rukometaši bjelovarskog Partizana osvojili naslov prvaka Europe, a ovaj je turnir sada već postao tradicija. Dakle, atmosfera je prekrasna, sve predstave na ovogodišnjem, 19. po redu BOK Festu su odlične, a uspjeli smo čak i u namjeri da na jednom mjestu okupimo tri generacije obitelji Horvat. Mi političari smo u ovoj priči prezentirali svoje rukometne nevještine, no najvažnije od svega je druženje. Također, veseli me to što smo našim sugrađankama te sugrađanima pružili jedan visok kulturni nivo, odnosno da je Bjelovar u ovih nekoliko dana postao kulturna prijestolnica Hrvatske. Dakle, iz našega grada odašiljemo jednu prekrasnu poruku – ovo su riječi Daria Hrebaka, bjelovarskog gradonačelnika.

Momčad političara na ovogodišnjem rukometnom BOK turniru

–Dojmovi su uvijek fantastični. Ponajprije zbog samog dolaska u Bjelovar, a kada dođem u ovu dvoranu uvijek pogledam fotografije velikana na njenom ulazu. To je nešto što budi divljenje. Ja sam tada imao samo šest godina pa ne mogu kazati da se svega dobro sjećam. No, obzirom da dolazim iz prave sportske obitelji, rukometno—vaterpolske znam da da je riječ o veličanstvenom uspjehu. Nadalje, što više godine prolazi on je sve veličanstveniji. Da jedno ovakvo malo mjesto osvoji Kup prvaka je naprosto nešto neponovljivo, a u razgovoru s tim svim velikanima, prije svega sa Cvebom, saznao sam da Bjelovar nije imao dvoranu. Stoga je ova dvorana napravljena i kroz nju je prošlo mnoštvo djece koja vole rukomet, treniraju ga. Dakle, to je najveća vrijednost tog uspjeha, kao što je vrijednost ovo naše druženje. Nažalost, iz zdravstvenih razloga nisam bio u mogućnosti zaigrati ove godine, ali obećavam da ću se iduće vratiti – vrlo lijepe riječi nam je uputio Dubravko Šimenc, legendarni hrvatski vaterpolist.

Dubravko Šimenc i Željko Krušlin “Kruška”