TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA SJEVER; 25. KOLO; 3. KOLO LIGE ZA PRVAKA;

NK MLADOST ŽDRALOVI – NK RADNIK KRIŽEVCI 1:0

Jedna od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti – ona iz Ždralova se, nakon prošlotjednog gubitka u Svetom Martinu od vodećeg Poleta vratila na pobjednički kolosjek. Na njenom igralištu Brdo je kapitulaciju morao potpisati križevački Radnik, i to minimalno izgubivši rezultatom 1:0. Zgoditak vrijedan sva tri boda, kojima su igrači trenera Danijela Lovrića ostali u utrci za jedno od prva dva mjesta koja vode u daljnji boj za viši rang nadmetanja postigao je Guja u 65. minuti susreta. Učinio je to odmjerenim udarcem nakon što je Hudećek probio“ desnu stranu Križevčana.

Prvih 11 crvenih iz Ždralova

Naglasimo kako je ova pobjeda Redsa mogla i trebala biti puno uvjerljivija. Naime, prigode domaćina samo su se nizale, a u najizglednije su imali Žabec te Behram. Prvonavedeni je spretno pucao petom, no njegov je pokušaj prošao nekoliko centimetara uz vratnicu. Drugonavedeni je pogodio okvir gola, ali je i tu nedostajala mrvica sportske sreće. Naposljetku, konstatacija je da je u svemu ovome presudilo iskustvo te da su domaći nogometaši, po egzekuciji, do koje su došli svojom upornošću naplativši tako svoju kvalitetniju predstavu znalački sačuvali stečeno ne dopustivši Radnikovcima da im se ozbiljnije približe kaznenom prostoru. Dakle, sve ovo je vrlo dobra najava još jednog Bjelovarsko-bilogorskog „El clasica“ koji će uslijediti 14. ovog mjeseca. Već sada ga jedva čekamo, za kraj pročitajte što nam je rekao Lovrić.

Danijel Lovrić i Tihomir Bradić; trenerski dvojac trećeligaša iz Ždralova

–Slavili smo s minimalnih 1:0, ali smatram kako je naše slavlje, prema prikazanome moglo biti puno uvjerljivije. Propustili smo realizirati mnoštvo prigoda uz postignut pogodak, no ono najvažnije smo ostvarili. Osvojili smo sva tri boda. Moji momci su se na terenu pridržavali dogovorenoga te nam sada predstoji novi okršaj protiv Bjelovara. Tu favorita nema, svi znamo sve jedni o drugima. Stoga, neka pobjedi bolji – poručio je trener Mladosti iz Ždralova poslije nova tri ovosezonska boda svojih izabranika.

Trenutno stanje ukupnog poretka ovog nogometnog društva