TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA SJEVER; 25. KOLO; 3. KOLO LIGE ZA PRVAKA;

NK BJELOVAR – NK POLET SVETI MARTIN NA MURI 3:0

Nogometaši Bjelovara su i po treći put ove sezone savladali momčadi Poleta iz Svetog Martina na Muri. Naime, nakon dvije pobjede u regularnom dijelu prvenstva, igrači trenera Luke Bilobrka su to učinili i u trećem kolu lige za prvaka. Na semaforu bjelovarskog Gradskog stadiona na Logoru je, po isteku vremena predviđenog za igru ove subote (7. svibnja) stajalo čak pomalo iznenađujućih 3:0. Stoga možemo konstatirati kako su Bjelovarčani za trećeligaša sa samog sjevera Hrvatske postali prava „crna mačka“, a u strijelce su se redom upisali: Hairahović, Fajić te Kočiš.

Borbeni Adrijan Coha

Prvonavedenom je to za nogom pošlo već u 5. minuti dvoboja (odmjeren udarac iz neposredne blizine), drugonavedenom u 51., (udarac glavom poslije ubačaja Jakova Pranjića), dok je posljednji u ovom nizu protivničku mrežu pogodio u 72. tako što je fantastično prebacio Jambresa na Poletovu golu. Nadalje, obzirom na sve navedeno, treba kazati da je ovo bijelima iz Bjelovara sasvim sigurno ponajbolja, ako ne i najbolja utakmica proljetnog dijela sezone i tom navodu u prilog ide činjenica što gosti praktički nisu uspjeli uputiti niti jedan opasniji udarac prema domaćem vrataru Gavranoviću.

Neprelazni Mario Nikolić

Dakle, potpuno je nezahvalno nakon ovakve prezentacije bilo koga isticati jer je svaki pojedinac koji se našao na travnjaku u bjelovarskim redovima pridonio ovom uspjehu, a, u cijeloj ovoj priči također treba navesti i činjenicu da je Dolovski u samoj završnici prvog poluvremena dobio drugi žuti, odnosno isključujući karton pa je morao otići na prijevremeno tuširanje. Time je domaćinima posao dodatno olakšan te su oni cjelokupnu situaciju rutinski priveli kraju. Zaključna konstatacija jest ta da nas, zahvaljujući ovakvom raspletu iduće subote (14. svibnja) očekuje pravi spektakl na igralištu Brdo u Ždralovima.

Dvoboju su uživo prisustvovale velike nogometne face

U prijevodu, to znači da će se Mladostaši i Bjelovarčani od 17:30 sati, kada će se začuti prvi sučev zvižduk izravno boriti za puni plijen koji će osiguravati drugu poziciju ovog nogometnog društva ove sezone, odnosno daljnju borbu za proboj u viši rang nadmetanja iduće sezone. Kako će se ta priča rasplesti preostaje nam saznati te vam sada, kao potpuni zaključak donosimo razmišljanja bjelovarskog stratega.

Luka Bilobrk

–Velika, zaslužena naša pobjeda. Čestitam svojim igračima koji su ostavili posljednji atom snage na travnjaku. Od prvog dana smo skromni. Šutimo, radimo te pričamo na terenu. Sada nam slijedi gostovanje u Ždralovima kod nogometaša Mladosti što će biti izravan okršaj za viši rang nadmetanja, odnosno kvalifikacije. Ovim smo slavljem dobili još jednu priliku i nadam se da ćemo je treći put ugrabiti, da će to za nas biti treća sreća – kratak, ali jasan je bio Bilobrk, trener bjelovarske nogometne momčadi nakon trijumfa nad NK Polet iz Svetog Martina na Muri.

Ljestvica Treće HNL Sjever