Foto/Facebook Ivana Posavec Krivec

Saborska zastupnica Ivana Posavec Krivec (Socijaldemokrati) izrazila je u srijedu nezadovoljstvo odlukom o upisu učenika u srednje škole u 2022./23., navodeći da je njome predviđeno gašenje velikog broja gimnazijskih odjeljenja u manjim gradovima, piše tportal.hr.

Znači li to da je gimnazijsko obrazovanje ostalo samo za “određenu elitu, za velike urbane sredine”, upitala je zastupnica.

Prema toj odluci, koja je u javnom savjetovanju, gimnazijski program gube Čazma, Sveti Ivan Zelina, Grubišno Polje, Slatina, Ivanić Grad, nabrojala je u saborskom govoru na slobodnu temu.

Posavec Krivec je upozorila da se radi o relativno malim gradskim sredinama koje su javnim prijevozom vrlo loše povezane sa većim centrima, sredinama koje imaju tradicijski, te kvalitetu srednjoškolskog obrazovanja.

Je li pravedno od vladajućih da dokidaju mogućnost ravnomjernog razvoja države i mogućnost obrazovanja svima pod jednakim uvjetima, znači li to da je gimnazijsko obrazovanje ostalo samo za određenu elitu, za velike urbane sredine, upitala je.