Tehnička škola Bjelovar je jučer (utorak, 3. svibnja), u sklopu Dana škole organizirala Dan otvorenih vrata, i to od 9 do 13 sati. U tom su periodu za učenike bile organizirane mnoge radionice, kvizovi, sportska natjecanja te glazbeni program. Tijekom prijepodneva su pozvani učenici osmih razreda kojima su sadašnji srednjoškolci demonstrirali tehnička zanimanja koja mogu polaziti u školi i mogućnosti daljnjeg školovanja ili zaposlenja nakon završetka školskih obveza.

Predstavljanje studentskog programa

Na školskim hodnicima je održana učenička izložba fotografija pod nazivom ”Struka okom tehničara”, a gosti su bili i učenici Graditeljske škole Čakovec koji su zajedno sa svojim kolegama iz Bjelovara, koji su građevinske struke demonstrirali konstrukcije mostova od špageta. Navedimo i to da se u razdoblju od 17 do 21 sat održala „Večer tehnike“ na kojoj su mogli sudjelovati svi zainteresirani građani, a u suradnji s bjelovarskim Veleučilištem su se prezentirala tehnička dostignuća te radovi učenika i nastavnika Tehničke škole Bjelovar, ali i studenata bjelovarskog Veleučilišta.

Veleučilište Bjelovar

Dakle, bio je ovo jedan lijep dan u bjelovarskoj Tehničkoj školi, a zaključno vam donosimo razmišljanja ravnatelja Daria Malogorskog i Marka Marušića, sadašnjeg Bjelovarsko-bilogorskog župana te nekadašnjeg polaznika ove škole.

Dario Malogorski; ravnatelj Tehničke škole Bjelovar

–Dan škole se oduvijek obilježava i zamišljen je kao jedan dio u kojem naši učenici obavljaju radnje koje nisu uobičajene u svakodnevnim nastavnim aktivnostima. Ove godine nam se priključilo bjelovarsko Veleučilište jer ono, prema nekim podacima najviše svojih studenata dobiva upravo iz naše škole. Stoga ćemo suradnju u budućnosti nastojati još više poboljšati, a neka naša ideja je doći do obitelji preminulog akademika Branka Součeka kako bismo sve ovo u budućnosti pretvorili u dane koji su njemu posvećeni. Riječ je o doajenu hrvatskog i svjetskog računalstva pa se nadam da ćemo u doglednom vremenu to uspjeti realizirati.

Također, u cijeloj ovoj priči moram spomenuti i tvrtku Dekru – jednu od najvećih hrvatskih posrednica u zapošljavanju koja je našim učenicima držala poučna predavanja o tome što nakon mature, kuda krenuti. Svima se ovim putem želim zahvaliti i uvjeren sam da ćemo, kao što je to bio slučaj do sada svojim učenicima širom otvoriti vrata studiranja, odnosno poslovanja – izrazito rječit je bio Malogorski.  

Marko Marušić; Bjelovarsko-bilogorski župan i bivši učenik bjelovarske Tehničke škole

–Najprije bih, kao bivši učenik čestitao školi njezin dan te kazao kako mi se zadovoljstvo i čast, poslije dugog niza godina vratiti u školske klupe. Naravno da se puno toga promijenilo. Naime, sve manje se koriste kreda i ploča, a sve više se rabe računala i tehnologija. To zapravo znači da škola ide u dobrom smjeru, a veseli me i podatak da sve više ženskih osoba upisuje upravo ovu školu. Stoga, sve ovo su pokazatelji kvalitetnog te kontinuiranog rada – kako profesora, tako i ravnatelja. Nastavljamo s ulaganjem u naše školstvo. Isto tako, veseli me činjenica što smo uspjeli povezati sve uzraste – od vrtićke pa sve do srednjoškolske djece. Dakle, još jednom naglašavam da sve što radimo radimo zbog dobrobiti naše djece – poručio je Marušić.

Marušić se prisjetio starih školskih dana
Inovacije