Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak danas je održao prijem za Čazmanske mažoretkinje i njihovu trenericu Miju Belak, koje su se s natjecanja u Zlatar Bistrici vratile s brojnim medaljama.

Uz gradonačelnika, na prijemu za mažoretkinje bila je i Elvira Babić Marković pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti i unutarnji nadzor.

– Ponosimo se vašim rezultatima i koristim priliku da vam čestitam u ime naših sugrađana. Čestitam vama i vašoj voditeljici na ovim krasnim rezultatima i da budete svaki put još bolje i da osvojite još više odličja – poručio je mažoretkinjama gradonačelnik Dinko Pirak.

Na natjecanju Čazmanke su otplesale ukupno četiri koreografije koje su uvježbavale od prosinca.

Zlatnu medalju osvojile su kadetkinje u kategoriji defile klasični štap, dok su juniorke osvojile srebro u kategoriji velika formacija mix i dvije bronce u kategorijama velika formacija pom-pon i velika formacija klasični pom-pon.

Svojim plasmanima na zadnja dva turnira u Zlatar Bistrici i Donjoj Stubici juniorke, kadetkinje i seniorke izborile su nastup na Europskom prvenstvu mažoretkinja u lipnju u Zadru gdje će po prvi put na ovako velikom natjecanju predstavljati grad Čazmu, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i Hrvatsku.

– Ove godine imale smo veliku konkurenciju u natjecanjima sa solo formacijama i u velikim formacijama i rezultatima stvarno možemo biti ponosni. Ja želim da ova djeca nastave raditi ovim istim tempom i da se na Europskom prvenstvu s osam koreografija pokažemo u najboljem svjetlu. Bit će teško, konkurencija će biti velika jer sudjelovat će više od deset zemalja iz Europe. Mi ćemo Čazmu predstaviti na najbolji mogući način – rekla je trenerica i novoizabrana predsjednica Čazmanskih mažoretkinja Mia Belak.

Svoje dojmove s natjecanja s gradonačelnikom Pirakom i pročelnicom Babić Marković podijelile su i mažoretkinje Marta, Anette i Sara.

– Dok smo nastupale mislila sam da ćemo osvojiti drugo mjesto i kada je bilo proglašenje i kada sam čula da smo prve ostala sam u šoku – rekla je Marta Dončević.

– Ja sam mislila da ćemo biti četvrte, pete ili šeste. Kad su nas proglasili za pobjednice ja sam od veselja vrištala i plakala -kazala je Anette Kezele.

– I ja dok sam čula da smo osvojili prvo mjesto jako sam se razveselila i počela sam plakati jer mi je ovo prvi put osvojeno prvo mjesto od kada treniram. Dok smo plesale ja sam mislila da ćemo biti druge, kada su nas proglasili pobjednicima samo sam počela plakati od sreće – dodala je Sara Stari.