Župan Marko Marušić i direktor HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić na Željezničkom kolodvoru u Bjelovaru su na konferenciji za novinare  najavili uvođenje sezonskog vlaka koji će na relaciji Osijek-Bjelovar-Zagreb-Split voziti od 1. srpnja do 29. kolovoza i kojim će Bjelovar prvi put izravno biti vlakom povezan sa Splitom.

– Ono čemu težiti je uvođenje dodatnih linija od Bjelovara do Zagreba i obratno. Isto tako mogu najaviti da ćemo krajem prosinca 2023. dobiti dva nova niskopodna vlaka koja će svakako pridonijeti kvaliteti prijevoza, ali će se povećati i broj linija s 14 na 20 – rekao je župan Marušić i dodao kako će svi učenici i djeca moći besplatno putovati sezonskim vlakom od 1. srpnja do 29. kolovoza prema Splitu.

Direktor HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić rekao je kako HŽ želi što bolje integrirati Bjelovarsko-bilogorsku županiju prema Gradu Zagrebu i u sami sustav gradsko-prigradskog prijevoza.

– U tom smislu mislimo i u narednom voznom redu povećati i poboljšati broj linija koji će od prosinca povezati Zagreb i Bjelovar, no bit će tu i izravnih linija prema Osijeku. Radi se o dvije nove linije, jedna noćna i jedna dnevna, tako da će u idućem dnevnom redu od Zagreba do Osijeka biti 14 linija. Napravit ćemo i poboljšanje u idućem voznom redu na način da ćemo putovanje putničkih vlakova kroz manji broj zaustavljanja skratiti za desetak minuta – najavio je Ukić.