Vikend koji je iza nas (subota, 30. travnja i nedjelja, 1. svibnja) donio nam je održavanje prve ovosezonske extreme enduro utrke međunarodnog karaktera pod nazivom „Lika 2022.“ gdje se sveukupno okupilo čak 450 vozača. Također, sudjelovali su i članovi Moto kluba Bjelovar. Bilo ih je devet, u šest klasa, a boje svog kluba te grada Bjelovara branili su vrlo uspješno.

Naime, u klasi Bronze Matija Posavec je zauzeo šesto mjesto, Filip Žigolić bio je 11., Mario Matijašić odmah iza njega, dakle dvanaestoplasiran, dok je bjelovarsku koloniju nastavio Nikola Lukačin kao 13. Veteranska klasa je za Bjelovarčane bila uspješnija što znači da je Danijel Kolesarić bio srebrni, njegov imenjak Ilić morao se zadovoljiti petom pozicijom, Krunoslav Prišćan bio je šesti, Dario Horaček sedmi, a Alen Sokač osmi.

Nadalje, zahvaljujući postignutom, MK Bjelovar je u seniorskoj klasi sveukupno zauzeo peto mjesto, dok su veterani bili odlični drugi. Među timovima veterani Moto Bean Team-a, za koji su nastupila dvojica Danijela – Kolesarić te Ilić došli su do zlatnog odličja, a Electro Team Bjelovar, za koji su vozili Sokač i Horaček bio je brončani.

Za kraj ovog kratkog, ali slatkog rezimea preostalo nam je kazati kako su se u ukupnom poretku veteranskih klubova Bjelovarčani domogli još jednog zlata te kako će se iduće natjecanje održati u Otočcu 21. i 22. svibnja. Organizirat će ga HMK Otočac, a MK Bjelovar tamo najavljuje odlazak po nove bodove.