U središnjem bjelovarskom parku je na prigodan način obilježen međunarodni Praznik rada. Sve je počelo već u 10 sati nastupima mnogih kulturno-umjetničkih društava iz Bjelovara i njegove okolice, a u 10:30 se krenulo s onim što je mnoštvo građana, koji su pohrlili u centar svoga grada očekivalo s ogromnim nestrpljenjem – podjelom prvomajskog graha. Naravno, cjelokupnom je događaju također prisustvovao i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak te je ova akcija, sudeći po reakcijama svih okupljenih itekako uspjela. Svoje je zadovoljstvo istaknuo i sam Hrebak pa pročitajte što nam je kazao. Također, donosimo vam bogatu fotogaleriju.

–Konačno, nakon tri godine smo opet u mogućnosti organizirati proslavu povodom Praznika rada u našem centralnom parku. Okupilo se jako puno Bjelovarčanki i Bjelovarčana što nam kazuje kako su ljudi željni ovakvih druženja. Pripremili smo 1800 porcija graha i 600 litara piva, a vidim da su se redovi smanjili. Dakle, svatko je dobio porciju ili dvije te će možda čak ostati i repete. Tako da, u svakom smo slučaju zadovoljni. Mislim da je i sam grah dobre kvalitete, no ono što me od svega najviše veseli jest činjenica da vidim mnoštvo osmjeha na licima naših građana.

Naravno, zahvaljujem se Slavujima, Fakinima, Češkoj obeci, dakle, svim kulturno-umjetničkim društvima koja su danas došla u nastojanju pomoći nam u svemu ovome. Svim vašim slušateljicama i slušateljima, odnosno čitateljicama i čitateljima čestitam Praznik rada te želim da ga provedu veselo, u krugu svojih obitelji. Zaboravimo protekle tri godine koje su nam zagorčale život. Što je bilo, gotovo je, vratili smo se normalnom, vrijeme je prekrasno i, ukoliko nam ovako bude i u vrijeme Terezijane, smatram da će to biti jedna od najboljih ikada – rekao je bjelovarski gradonačelnik u svom kratkom obraćanju.

Dario Hrebak