-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Ugodno druženje u Predavcu povodom Dana općine Rovišće

Nove vijesti

Na umjetnoj travi igrališta „Brana“, u Predavcu je jučer (petak, 29. travnja) održan zanimljiv sportski događaj. Naime, u sklopu obilježavanja Dana općine Rovišće tamo su se našle momčadi: svećenika, policije te lokalnih političara. Dakle, najvažnije od svega se bilo dobro zabaviti, družiti pa je, shodno tim navodima rezultat bio u drugome planu. Ipak, navedimo kako su se najboljima pokazali svećenici koji su u Predavac stigli u vrlo jakom sastavu, svom reprezentativnom i slavili u oba dvoboja.

Svećenici

Najprije su pripadnici policije „nastradali“ sa 6:1, a odmah potom kapitulaciju su morali potpisati i političari krajnjim rezultatom 5:2. U posljednjem meču ovog hvale vrijednog događaja, kojeg je uspješno organizirao općinski načelnik Slavko Prišćan, nogometaši policije bili su bolji od političkih nogometaša. Na semaforu je, po posljednjem zvižduku suca Češka Đorđevića stajalo 4:2. Naravno, nakon završetka sportskog djela, uslijedila je zaslužena „meza“ i pilo u opuštenoj atmosferi, a kao zaključak ove priče vam donosimo razmišljanja pojedinih sudionika.

Policajci
Političari

–Nekada davno smo igrali ovakve utakmice, no onda nas je pandemija sprečavala u tome. Ipak, sada se situacija po tom pitanju primirila pa sam ja kao načelnik organizirao ovo druženje povodom Dana općine Rovišće. Dakle, kako bismo se prisjetili starih dana. Malo smo bili vremenski uskraćeni zbog BOK Festa, ali smo vrijeme koje nam je bilo na raspolaganju iskoristili na najbolji mogući način. Zahvaljujem se svima na dolasku te se nadam da ćemo se i u budućnosti ovako lijepo družiti – poručio je Slavko Prišćan, načelnik općine Rovišće.

Slavko Prišćan

–Bilo je lijepo, veselo. Ovdje u Predavcu smo se okupili, družili, no na samom terenu se vidi da nam nedostaje snage. Svećenici su tu ipak bili najbolji te bih rekao kako me nisu iznenadili obzirom da je riječ više-manje o njihovoj reprezentaciji. Naposljetku, želim se zahvaliti našim domaćinima na gostoprimstvu – rekao je Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik i član momčadi političara.

Dario Hrebak

–Kraj travnja, odnosno početak svibnja je za nas uvijek dosta naporan obzirom na Prve pričesti i Krizme, ali se, isto tako, pronađe vremena i za ovakva događanja. Nažalost, nismo se okupili u punom broju, bilo nas je sedam, ali smo, obzirom na rezultate pokazali da i svećenici znaju igrati nogomet. Kako kaže ona dobra stara narodna – u zdravom tijelu, zdrav duh. Dakle, propovijedamo o tome pa je također red da ponekad to i sami prakticiramo. U Predavcu je bila prilika te smo je iskoristili na najbolji mogući način –rekao nam je Krešimir Žinić, član hrvatske reprezentacije svećenika.

Krešimir Žinić

–Naše su pripreme bile velike, u posljednjih šest mjeseci nitko od nas nije bio niti na jednom treningu. No, imamo mi i druge načine stjecanja kondicije te je ovo, shodno tome bio jedan lijep, fer, nadasve korektan sportski susret. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio i bila mi je čast sudjelovati – ovo su riječi Jakoba Bukvića, načelnika PU Bjelovarsko-bilogorske.

–Imali smo prigodu izaći na zrak, družiti se s prijateljima što je glavni cilj, a sve u sklopu obilježavanja Dana općine Rovišće. Dugo nismo bili na sportskom terenu obzirom na pandemiju koronavirusa, ali smo za ovu priliku imali sasvim dovoljno kondicije. Nije nam problem skupiti se. Naime, brzo se, zapovjedno skupimo i uživali smo u svakom trenutku – kazao je Hamdija Mašinović, zamjenik načelnika PU Bjelovarsko-bilogorske.

Jakob Bukvić i Hamdija Mašinović

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika