Foto/Lorenzo Kocijan Pacas

30. travnja, obilježava se Nacionalni dan hitne medicinske službe. Nacionalnim danom hitne medicinske službe nastoji se senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.

Tim povodom danas su na bjelovarskom korzu djelatnici hitne medicinske službe građane informirali o važnosti, specifičnostima i djelokrugu svoga rada.

Uz podjelu promotivnih materijala, građane su educirali o osnovnom održavanju života odraslih i djece uporabom automatskog vanjskog defibrilatora, opstrukciji dišnih puteva te prezentirali Medicinsko-prijavno dojavnu jedinicu.

– U ime župana Marka Marušića i svoje osobno, čestitam svim djelatnicima hitne medicinske službe njihov dan i zahvaljujem im na njihovom trudu i požrtvovnosti u spašavanju hitnih pacijenata naše županije– čestitala je djelatnicima hitne medicinske službe njihov dan Andrea Bengez, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i mlade BBŽ.

– Danas su naši građani imali priliku vidjeti na koji način mi radimo i opremu s kojom mi raspolažemo. Također pokazujemo i vježbe osnove održavanja života za odrasle i za dijete – rekao je Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije i otkrio jedan od zadataka koji je pred sebe stavio,

– Želja mi je da opremimo ustanove u županiji, školske, javne i državne ustanove s automatskim vanjskim defibrilatorima i da ljudi educiramo kako ih koristiii. To će biti veliki napredak da se u onim prvim minutama spasi ljudski život – rekao je Mrzlečki.

Mrzlečki je u ime Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i svoje osobno, svim djelatnicima zavoda za hitnu medicinu čestitao njihov dan i poželio uspjeh u radu i dao punu potporu po pitanju beneficiranog radnog staža.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas