Na bjelovarskom Boriku je jučer (četvrtak, 28. travnja) održano četvrto kolo ovogodišnje kros lige. Na njemu se okupilo oko pedesetak natjecateljica i natjecatelja što je na neki način sada već postao standardni broj, a još jednom je dokazano kako se kvaliteta podiže iz tjedna u tjedan. Naime, nakon što su prošlog tjedna u cilj kod seniora s istim vremenom ušla čak trojica trkača, sada su to učinila dvojica. Riječ je o mladom Antoniu Ožvatiću iz Bjelovara te, već jako dobro poznatom Alenu Čretnom iz AK Zabok. Obojica su svoje štoperice zaustavila na 19 minuta i 28 sekundi. Vrijedno je kazati kako je ovo Ožvatićevo najbolje dostignuće otkad se natječe na Boriku, dok se trećim mjestom morao zadovoljiti Mihael Šilarić sa 19:52. Četvrti momak koji je išao ispod čarobne granice od 20 minuta je Božidar Stjepan Lučić (19:54).

Borba na vrhuncu; Antonio Ožvatić i Alen Čretni
Božidar Stjepan Lučić iz kola u kolo podiže svoju formu

Goran Kovač je sveukupno bio petoplasiran (prvi veteran) tako iznova dokazavši svoju ogromnu nadmoć u ovoj konkurenciji. On je zadanu rutu istrčao za točnu 21 minutu, a organizator ovog hvale vrijednog događaja – Josip Prvonožac bio je šesti (drugi veteran s vremenom 21:28). Nadalje, deveti je ciljnu ravninu prošao Vice Sučić time došavši do bronce kod veterana (22:24), dok se kod žena pobjedama vratila Kristina Veljačić. 26:18 je bilo njeno ovotjedno vrijeme. Anđelina Sučić je, baš kao što je to bio slučaj u Čakovcu na PH-u u polumaratonu prije nekoliko dana bila brža od Danijele Gibas. Jednostavnije rečeno, Sučić je drugu poziciju osvojila trčeći 27:29, a Gibas je sa 27:58 bila treća. Također, u cijeloj ovoj priči treba pohvaliti činjenicu da se broj seniorki povećava, i to ponajviše zbog bjelovarskih Sparti koje su očigledno dobrano „zagrizle“.

Kristina Veljačić – i ovoga puta najbrža u ženskoj konkurenciji
Srebrna Anđelina Sučić
Zatim i brončana Danijela Gibas
Veseli povećan broj atletičarki predvođen bjelovarskim Spartama

Goran Kovač – bez konkurencije među veteranima
Organizator u akciji – Josip Prvonožac; drugi veteran

Trećeplasirani veteran – Vice Sučić

U dječjim konkurencijama je sveukupno participiralo 22 natjecateljica i natjecatelja. Kod „tića“, odnosno djece do osam godina starosti je najbrža i ovoga puta bila Križevčanka Petra Pavlinić (6:56), a Oliver Rođak Iličić je iznova bio najbolji dječak. Trčao je 7 minuta i 11 sekundi. Leon Pintarić je za njim zaostao samo jednu stotinku što će reći da je on trčao 7:12, dok se Marko Pađan morao zadovoljiti četvrtim mjestom (treći dječak; 7:32). Leona Suljić je bila pretposljednja – osma u ovoj konkurenciji, no druga djevojčica sa 11:42.

Marin Bakić je bio najbrži u kategoriji U12. Imao je vrijeme 10:13. Zara Vidak je bila drugoplasirana (prvoplasirana djevojčica sa 10:53), a druga pozicija se kod dječaka podijelila. Naime, Domagoj Suljić te Dorijan Jurić su u cilj utrčali sa 10:56. David Belić je bio peti (treći dječak), i to s vremenom 11:02. Sedma sveukupno, a druga djevojčica je bila Ella Dolenčić (11:12), dok se na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja popela Tia Paurić. Ona je svoj sat zaustavila na 13 minuta i 16 sekundi. Najstariji mališani – oni do 16 godina bili su najmanje brojni. Bilo ih je svega troje, i to: Danijel Bajsić, Franko Dlaka te Vita Prvonožac. Upravo to je bio redoslijed na postolju, a prvi Bajsić je trčao 13:01. Dlakino vrijeme je bilo 13:45, dok se Prvonožac morala zadovoljiti sa 15:10.

Klinci i klinceze bjelovarske kros lige u očekivanju starta

Dakle, uzbuđenja su se nastavila pa već sada očekujemo buduća u tjednima koji nam predstoje.