Damir Bajs Nezavisna lista u svom priopćenju navodi:

“HSLS-u kao glavnom podupiraču HDZ-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ni na koji način ne smeta bankrot i propast predizbornih obećanja koje su kao koalicija dali.

Bilo ih je puno prisjetimo se nekih. 

Sada je bitno dovršiti i kvalitetno opremiti županijsku bolnicu bez novog zaduživanja građana, smanjiti financijske izdatke za županijsku upravu, smanjiti plaću županu, povećati potpore umirovljenicima i možda najvažnije kroz EU fondove ili nacionalna sredstva bitno povećati projekte na području BBŽ.

Bolnica jest dovršena, ali od opremanja i korištenja ništa. To je uteg oko vrata župana i HSLS-a. Umjesto smanjenja financijskih izdataka za županijsku upravu imamo povećanje za oko 4 milijuna kuna, a o tome da bi si župan smanjio plaću niti govora.

Potpore umirovljenicima smanjene su na minimum, a od nekih novih započetih EU projekata, u ovih skoro godinu dana, niti traga niti glasa. 

Predsjednica skupštine  Ivana Jurković – Piščević čudi se materijalima koje je sama svojim potpisom predložila jer u istima se produžuje korištenje cash pullinga – zajedničkog proračuna na kojem su proračunska sredstva i ujedno niz kratkoročnih kredita.

Ujedno nije sigurna niti je li je to zakonito niti hoće li sama glasovati za vlastite prijedloge.

O financijama Županije tek je sada nešto saznala iako je financijsko izvješće proračunskih i izvanproračunskih korisnika BBŽ predano 15. veljače 2022., a nakon toga sukladno Zakonu, objavljeno na internetskim stanicama BBŽ. 

Međutim sasvim sigurno o financijskom stanju govori sama činjenica da je Županija uvijek na svom računu bila u plusu, barem prema županovim podacima te da nikada nije na svom računu bila u minusu.

Ta kuknjava HDZ-a i župana oko financija kojem se pridružuje  HSLS je bacanje prašine u oči i služi tome da se prikrije, nakon toliko vremena, jedini bankrot, a to je bankrot HDZ-ovih i HSLS-ovih obećanja.”