foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Središnji događaj proslave Dana Općine Rovišće bila je svečana sjednica Općinskog vijeća u novoj zgradi Kulturnog centra u Rovišću. Brojne uzvanike pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Luka Markešić, dok je o realiziranim projektima govorio načelnik Slavko Prišćan.

– U mom fokusu i mojih suradnika ostat će i dalje briga za čovjeka i obitelj i to nam je prioritet. Na temelju solidarnosti brinemo o svim stanovnicima naše općine – rekao je Prišćan i istaknuo neke od realiziranih projekata kao što su dogradnja vrtića u Rovišću, izgradnja Kulturnog centra u Rovišću, rekonstrukcija Centra kulture u Predavcu, izgradnja Vatrogasnog centra u Rovišću, u suradnji sa županijom energetska obnova škola te realizacija svih zacrtanih projekata od gradnje nogostupa, cesta, nerazvrstanih cesta i javne rasvjete na općinskom području do financiranja rada svih udruga, a dodao je kako je pred njim i njegovim suradnicima dosta novih planova i projekata.

Načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

– U narednom vremenu pokušat ćemo izgraditi mini tržnicu u centru općine, pored toga želimo izgraditi jedan stambeno poslovni objekt, ispostavu vrtića u Predavcu jer i tamo postoji potreba za prihvatom djece. Imamo ideja i o izgradnjo sportsko-rekreacijskog  centra, a želimo i završiti aglomeraciju Bjelovar-Gudovac-Rovišće – rekao je Prišćan.

U ime okupljenih načelnika čestitku povodom Dana općine uputila je Jasna Mikles Horvat načelnica Općine Zrinski Topolovac, dok je čestitke u svom govoru uputila i predsjednica Županijske skupštine Ivana Jurković Pišćević.

Svečanoj sjednici je prisustvovao i predsjednik RH Zoran Milanović koji je u svom govoru posebno istaknuo važnost EU fondova u razvoju u čemu je pohvalio Općinu Rovišće.

Predsjednik RH Zoran Milanović / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

– Vi ste uspjeli u zadnjih petnaest godina doći na razinu na kojoj su prije desetak godina bile općine s kojima se teško možete uspoređivati jer su one naprosto imale sreće. Za vaš uspjeh i rad bilo je potrebno puno više koncentracije i rada i kad sam vidio ovu zgradu, pitanje koje sam postavio bilo je – Tko je to platio? Jesu li EU fondovi?  – To me jedino zanima. To je bit priče. Samo naprijed! Dobar put vidim čim uđem u mjesto i vidim s kim imam posla. Drž’te se i još jednom hvala na prijateljskom pozivu. Pozvani ste na Pantovčak kad god imate vremena, ako nemate znači da puno radite i još jednom želim vam sve najbolje i samo naprijed prema uspjehu. Budite ambiciozni – rekao je u svom govoru predsjednik Milanović.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i općinska priznanja, pa su tako Povelju Općine Rovišće dobili Josef Atila Moring zastupnik u mađarskom parlamentu, Tibor Čuć predsjednik Udruge mađarsko-hrvatskog prijateljstva, Josip Mesarov dugogodišnji predsjednik Udruge umirovljenika Rovišće i Josip Lovrić predsjednik Udruge umirovljenika Predavac.

Plaketu Općine Rovišće dobili su OPG Maciček iz Žabjaka, Goran Vinković zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Rovišće, TOM gradnja iz Podgoraca i NK TOSK iz Tuka.

Priznanja općinskog načelnika dobili su Feđa Medak, Laura Lukinović, Larisa Blažeković, Lucija Blažeković, Lea Škrobot i Leona Lukinović.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas