12.8 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Trofej grada Bjelovara otišao u Samobor

Nove vijesti

U subotu 23. travnja u Bjelovaru održano je međunarodno plesno  natjecanje u standardnim i  latinsko-američkim plesovima u organizaciji plesnog klub H-8 i  Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Natjecalo se 208 natjecatelja  iz 16 klubova, iz Hrvatske i Slovenije a sudilo je 5 sudaca.

Turnir je otvorila i natjecatelje pozdravila, u ime župana BBŽ, zamjenica BBŽ Tanja Novotni Golubić.

 Među natjecateljima bilo je i 23 natjecatelja iz ŠPK H-8 od toga 17 u pojedinačnoj konkurenciji: Lana Pogledić, Marta Novaković, Jana Polak, Matea Prskalo, Hana Birač, Tia Ivana Palata, Leon Grgić, Ramona Pečar, Lena Medvedović, Lana Novak, Lara Novak, Gabrijel Jurić, Ameli Koščak Vukobrat, Sara Haistor, Lana Ivanika, Ema Došen, Melani Davidović te plesni parovi Matej Šćuric-Minja Torbica, Arijan Marković-Gloria Berec i  Borna Kovačević-Petra Filipan.

Do medalja došli su u pojedinačnoj konkurenciji: Lana Pogledić (srebrnu i brončanu), Hana Birač ( 1 zlatna), Ramona Pečar (2 zlatne), Gabrijel Jurić (2 zlatne), Ameli Koščak Vukobrat (1brončana), Leon Grgić (2 zlatne), Ema Došen (2 brončane), Melani Davidovića (srebrna i brončana), Jana Polak (1srebrna), Matea Preskalo (1brončana), od parova Šćuric-Torbica 1 zlatna u standardnim i srebrna u latinsko-američkim plesovima, Marković-Berec osvojili su u obje plesne discipline 3.mjesta i brončane medalje, Kovačević-Filipan osvojili su 3.mjesto i brončanu u standardnim  a 2.mjesto i srebrnu medalju u latinsko-američkim plesovima.

Svi ostali postigli su zapažen rezultat u velikoj konkurenciji ali nedovoljan za osvajanje medalje.

 Trofej grada Bjelovara osvojio je plesni par iz Samobora Karlo Tumpić-Laura Batistić. Uz plesače nastupile su u večernjem dijelu i Bjelovarske mažoretkinje, polaznici plesne škole i svi natjecatelji i članovi H-8.

Slijedeće natjecanje je u Splitu.

Foto: ŠPK H-8 i Lorenzo Kocijan Pacas

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika