„PAKET 24 PREMIJER“ LIGA RUKOMETAŠA; 8. KOLO LIGE ZA OPSTANAK;

RK BJELOVAR – RK UMAG 32:25

Rukometaši Bjelovara su protiv umaškog Premijerligaša tražili i matematičku potvrdu opstanka u prvom razredu hrvatskog muškog rukometa te to naposljetku uspjeli ostvariti na jedan suveren i uvjerljiv način. Semafor bjelovarske dvorane Europskih prvaka je, po isteku vremena predviđenog za igru (jučer, subota; 23. travnja) pokazivao 32:25, a treba reći kako su Istrijani u Bjelovar stigli sa svega osmoricom rukometaša. Od tog broja dvojica su bili vratari pa nas to dovodi do toga da su izabranici trenera Josipa Pećine samo „zgrabili“ ponuđeno. Točnije, dolazak malog broja Umažana u rukometni grad dovoljno govori – govori kako su se žuti iz Istre na neki način unaprijed predali pa je cjelokupna situacija, osim samog početka, kada su gosti još imali snage izgledala posve smiješno.

Slika koja dovoljno govori o istarskoj ozbiljnosti

Kako su minute odmicale, RK Bjelovar je sve više kontrolirao stvari na parketu i do predaha je „izgradio“ osjetnu prednost od pet pogodaka viška (18:13). Dakle, u nastavku je trebalo samo rutinski odraditi posao što su Pećinini puleni i učinili, dok će nekad ozbiljni Umag svoju sreću morati potražiti u budućnosti, prema svemu sudeći u nižem rangu nadmetanja iduće sezone. Do ovog ostvarenja Kesizubce iz Bjelovara predvodili su Danilo Živković s devet, odnosno Mateo Lukačec sa šest pogodaka. Drugonavedeni je izveo i pogodio tri sedmerca. Sedam zgoditaka umaškog dvojca Dino Horozović/Ivan Majić bilo je premalo da bi se ozbiljnije ugrozilo domaću momčad.

Pokoji skroman gostujući pokušaj

Stoga, sada nam je još samo preostalo prenijeti vam komentar bjelovarskog stratega o ovih 60 minuta rukometa u kojem se on također osvrnuo i na nadolazeći dvoboj u zagrebačkoj Dubravi koji je na rasporedu sljedećeg vikenda.

Josip Pećina

–Unatoč tome što su Umažani u Bjelovar stigli sa svega osmoricom rukometaša, ja ne bih umanjio pobjedu svojih majstora. Naime, istarska momčad u pravilu igra s tolikim brojem igrača, odnosno, nedostajala su im samo dvojica – već dugo ozlijeđeni Sinčić te Buvinić koji je pod virozom. Umag je poznat kao grad rukometa, poznata momčad koja je tradicionalni Premijerligaš, no na njima je da rješavaju svoje poteškoće. Meni preostaje čestitati svojim izabranicima koji su motivirano, na pravi način ušli u dvoboj te se praktički odmah rezultatski odvojili. U kasnijoj fazi smo samo rutinirano održavali stečeno, a posebno me vesele minute naših mladaca – Komara i Čule.

Prvonavedeni je upisao pogodak i asistenciju, dok je vrijedno spomenuti veliku obrambenu požrtvovnost kod obojice. Slijedi nam gostovanje u Zagrebu kod RK Dubrava. Idemo odigrati najbolje što znamo, a neka moja satisfakcija bi bila da pobijedimo u oba preostala susreta ne bismo li zauzeli prvo mjesto u ovoj mini ligi. Igrat ćemo rasterećeno obzirnom da smo sada i matematički osigurali opstanak te se nadam kvalitetnoj prezentaciji svojih momaka – ovo su riječi Josipa Pećine, trenera bjelovarskih rukometaša poslije slavlja protiv umaškog Premijerligaša kojim su Bjelovarčani i teoretski osigurali ostanak u ovom rukometnom društvu i iduće sezone.

Bjelovarčani u samom vrhu