foto/Mia Belak

Čazmanske mažoretkinje sudjelovale su na 38. Državnom turniru velikih formacija u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske i Zlatarbistričkih mažoretkinja.

To je ujedno i drugi dio državnog prvenstva koji je kvalifikacijski za odlazak u Zadar na Europsko prvenstvo mažoretkinja od 22. do 26. lipnja ove godine.

Zlatar Bistrica Čazmankama će ostati u lijepom sjećanju jer su osvojile titulu državnih prvakinja.
Na natjecanju su otplesale ukupno četiri koreografije koje su uvježbavale od prosinca. Natjecale su se u dva dobna uzrasta i ostvarile sjajne rezultate.

Zlatnu medalju osvojile su kadetkinje u kategoriji defile klasični štap, dok su juniorke osvojile srebro u kategoriji velika formacija mix i dvije bronce u kategorijama velika formacija pom pon i velika formacija klasični pom pon.

Trenerica Mia Belak izuzetno je ponosna na sve cure i njihove nastupe:

– Naše djevojčice su ostvarile sjajne rezultate i ponovno dokazale da se rad, trud i volja itekako isplate. Prezadovoljna sam nastupima i rezultatima koje su djeca postigla. Hvala roditeljima koji su bodrili naše djevojčice i bili najglasniji navijači. Ponosna sam što sam trenerica ovog tima i jedva čekam naš prvi nastup na Europskom prvenstvu – kazala je Belak.

Iduće što slijedi za mažoretkinje je proslava Svjetskog dana mažoret sporta, međunarodni turnir Golden Heart u Petrinji, ali i pripreme za Europsko prvenstvo mažoretkinja u lipnju u Zadru gdje će po prvi put na ovako velikom natjecanju predstavljati grad Čazmu, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i Hrvatsku.