9.9 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Mnogo zanimljivosti u trećem ovosezonskom kolu bjelovarske kros lige

Nove vijesti

Na bjelovarskom Boriku je jučer (četvrtak, 21. travnja) održano treće kolo bjelovarske kros lige u kojem se na startu sveukupno našlo 38 odraslih natjecateljica i natjecatelja te četrnaestero djece. To treće kolo je specifično po tome što su u muškoj seniorskoj konkurenciji čak tri trkača u cilj ušla s istim vremenom – 19:48. Riječ je o: Alenu Čretnom – članu AK Zabok, momku iz Lipika – Vedranu Kelemenu, odnosno Bjelovarčaninu Božidaru Stjepanu Lučiću. Dakle, ovi navodi dovoljno govore kako se svakim tjednom konkurencija sve više povećava. Nadalje, Goran Kovač je zauzeo četvrtu poziciju sa 21:58 (prvi veteran), organizator ovog hvale vrijednog događaja – Josip Prvonožac je sveukupno bio šesti (drugi veteran; 22:12), dok se sveukupnim devetim mjestom, a trećim veteranskim morao zadovoljiti Vice Sučić. Njegova se štoperica zaustavila na 22 minute i 20 sekundi. U izostanku dosadašnje dvostruke pobjednice Kristine Veljačić, zlatnom medaljom kod žena se okitila debitantica Davorka Karlin (27:22), srebrna je bila Anđelina Sučić (27:48), a brončana Danijela Gibas (27:55).

Alen Čretni i Vedran Kelemen – dvojica od trojice najbržih seniora ovog tjedna

Davorka Karlin – najbrža u ženskoj konkurenciji
Goran Kovač – najbolji veteran
Josip Prvonožac i Vice Sučić – drugoplasirani te trećeplasirani u konkurenciji veterana

U dječjoj U8 kategoriji najbrži je i ovoga puta bio Oliver Rođak Iličić. Zadanu je rutu savladao za 6 minuta i 54 sekunde, dok je Križevčanka Petra Pavlinić bila najbolja kod djevojčica sa okruglih 7 minuta. David Belić je bio drugi dječak; sveukupno trećeplasiran sa 7:14, a Marko Pađan četvrtoplasiran (treći dječak). Njegovo je vrijeme bilo 9:55. Leona Suljić je trčala 10:34 što joj je bilo dovoljno za šestu poziciju ukupno, odnosno srebro kod djevojčica. Marin Bakić je iznova bio prebrz za ostatak društva u U12 kategoriji. Istrčao je 10:38, dok je Zara Vidak sa 11:06 bila prva kod djevojčica. Elli Dolenčić je štoperica prolaskom kroz cilj pokazivala 11:26, a Tiji Paurić 13:11 za treće mjesto.

Mališani nestrpljivo očekuju start

Napomenimo kako su Borik ovom prilikom posjetili i članovi udruge koja nosi naziv „Heroji ne umiru“ iz Sisačko-moslavačke županije, a bile su tu i nove Sparte. Osim već standardnih Ane Futać te Valentine Herak, boje bjelovarskih veslačica branile su i Gorana Radić, odnosno Valentina Lasić. Stoga, bjelovarska kros liga je očigledno nadaleko prepoznata pa se već sada veselimo budućim utrkama. 

Bjelovarski Borik je postao pravo atletsko mjesto

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika