-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Čazmanski dječji vrtić uskoro će dobiti ispostavu u Dragancu

Nove vijesti

Grad Čazma proširuje  prostorne kapacitete Dječjeg vrtića „Pčelica“. Ovaj put nije riječ o nadogradnji postojećeg vrtića već je kupljen objekt u Dragancu koji će postati ispostava gradskog vrtića.

Mjesni odbor Draganec inače je najveći mjesni odbor na području grada s najvećom koncentracijom stanovništva, pa su u Gradu došli na ideju da naprave ispostavu vrtića u Dragancu što je i realizirano.

– Kupili smo kuću tik do igrališa NK Draganec, ispod župnog dvora. Odlično mjesto, kao da je i predviđeno za vrtić. U našem vrtiću je inače četrdesetak djece s područja tog mjesnog odbora, pa zašto bi morali ići u Čazmu, moći će biti u vrtiću kojeg ćemo adaptirati u Dragancu. Bit će to ispostava čazmanskog vrtića – pojasnio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Kada će točno ispostava početi s radom još se ne zna jer samo je vanjski dio uređen, dok unutrašnji dio treba urediti i opremiti što se planira finacirati iz nekog od EU fondova.

– S obzirom da je pola posla već gotovo, mislim da ćemo biti brzi s dokumentacijom, ali nećemo ove godine uspjeti upisati nove generacije u taj vrtić, ali tijekom sljedeće, zasigurno da – kazao je Pirak.

Podsjetimo kako vrtić već ima jednu ispostavu i to u zgradi čazmanskog DVD-a, no očekuje se da će se ona s početkom rada ispostave u Dragancu zatvoriti jer će se osloboditi prostor u glavnoj zgradi vrtića. U planu je i izgradnja nove zgrade vrtića koja bi se trebala nalaziti pored postojeće, iako je do realizacije te investicije još dosta posla kaže gradonačelnik Pirak.

– Tu ima dosta imovinsko-pravnih problema. Ima problema i s Prostornim planom kojeg treba mijenjati. To je proces i procedura koja nažalost u nas Hrvata traje poduže, tako će i ovo, ali ova varijanta s Dragancem je brza i došla je, kako se kaže, kao kec na desetku. Brzo ćemo je moći realizirati, već sljedeće godine ćemo imati taj novi vrtić u Dragancu, a projektirat će se i raditi novi vrtić u Čazmi za budućnost – rekao je Pirak.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika