foto/Lorenzo Kocijan Pacas

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i Siniša Atlija pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Bjelovar potpisali su Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije za financiranje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Bjelovar vrijedan 100 tisuća kuna.

Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Bjelovar broji 25 članova i spremni su za sve vrste intervencija. Raspolažu sa svom vrstom opreme za zahtjevne intervencije koju nastoje obnavljati svake godine koliko im financije dopuste.

foto/Lorenzo Kocijan Pacas

Što se tiče spašavanja i akcija na području Bjelovarsko-bilogorske županije mahom je to bila riječ o potragama za nestalim osobama. Po potrebi izlaze na intervencije van naše županije.

– Mi u prvu ruku djelujemo u našoj županiji ali smo povezani i sa svim ostalim stanicama u Republici Hrvatskoj odnosno djelujemo na cijelom području. Ako je neka veća akcija onda nas ostale stanice pozovu ali idemo i na redovna osiguranja u nacionalne parkove koji su isto naša područja djelatnosti – istaknuo je Atlija.

Bjelovarsko-bilogorska županija sufinancira rad HGSS-a na svom području od 2008. godine. Želja je da stanica uvijek bude na raspolaganju građanima koji se nađu u nevolji kako bi im pravovremeno bila pružena pomoć i kako bi se izbjegle tragedije.

foto/Lorenzo Kocijan Pacas

– Veseli me da sam po prvi put posjetio HGSS Stanicu Bjelovar i njene divne ljude. Iznenadilo me je da su njih dvadeset i pet svi volonteri i svoje slobodno vrijeme koriste za dobrobit ljudi. Mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija svakako cijenimo taj rad i njihovo djelovanje, te sve ono što su učinili u protekloj godini i svih onih prethodnih godina na spašavanju ljudskih života što je plemenito na čemu im jedno veliko hvala – kazao je Marušić i dodao kako će im Bjelovarsko-bilogorska županija uvijek biti na raspolaganju.

– Veseli me da je otvorena i ispostava u Daruvaru za područje drugog dijela županije, tako da je pokrivenost izrazito dobra. Mi ćemo im i dalje stajati na raspolaganju i mislim da ovaj iznos od sto tisuća kuna ide u prave ruke – rekao je.