-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Veliki interes pobudila javna dražba nađenih predmeta u PU bjelovarsko-bilogorskoj

Nove vijesti

Veliki interes građana danas je pobudila javna dražba nađenih predmeta koja je danas 21. travnja održana u dvorištu PU bjelovarsko-bilogorske.

– Dvije godine nije bilo licitacije i dosta dugo stoje pronađeni i izgubljeni predmeti kojih ima 34, od čega je 21 bicikl, a ostalo su drugi predmeti kao što su mobiteli i tableti – rekao je Tomislav Barić, voditelj uslužnih poslova u PU bjelovarsko-bilogorskoj i dodao kako su početne cijene bile od 10,00 kn, pa na više. Najvišu početnu cijenu, od 300,00 kn imao je jedan tablet, dok je najskuplji bicikl imao početnu cijenu od 200,00 kn.

Dodajmo kako predmet na javnu dražbu može doći samo ako je prošla godina dana otkako je pronađen. Prvo se pronađeni predmet oglasi na oglasnoj ploči Policijske uprave, a ako se u godinu dana nitko ne javi kreće postupak javne prodaje. Ukoliko se na dražbi predmeti ne prodaju idu na uništenje, a sredstva od  prodanih predmeta uplaćuju se u državni proračun.

Na dražbi je ukupno prodano 16 bicikala, od toga najjeftiniji za 20 kuna, dok je najskuplji postigao cijenu od 1250 kuna, a radilo se o biciklu marke Trek. Prodajom bicikala prihodovano je 3 900 kuna. Što se tiče ostalih stvari, one su sve prodane te je prihodovano 630 kuna.

Sveukupni iznos od 4530 kuna, koji je dobiven prodajom od pronađenih stvari, uplatiti će se u državni proračun.

Foto: Dražen Kocijan Kocka

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika