14.3 C
Bjelovar
Nedjelja, 1 listopada, 2023
spot_img

Općina Nova Rača proslavila svoj dan – vrtić i poslovna zona najvažniji projekti koje je Općina realizirala u proteklom razdoblju

Nove vijesti

Općina Nova Rača 20. travnja svečanom sjednicom Općinskog vijeća i ostalim popratnim sadržajima obilježila je Dan Općine.

Svečana sjednica bila je prilika i da se nagrade zaslužni građani i tvrtke, pa su tako općinske zahvalnice dobili Ferrodus d.o.o., Komunalac d.o.o., Mateo Pocrnić, Martin Cajner, Renato Rogović, Ante Gulin, Antun Marinković, Mateja Majdak i Iva Čurćija, dok je za počasnog građanina proglašen državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja Velimir Žunac.

Dobitnici priznanja Općine Nova Rača / foto: Štefan Brajković

U svom govoru načelnik Darko Knežić posebno je istaknuo izgradnju dječjeg vrtića i pokretanje industrijske zone u bivšem Fenoru.

– Vrtić je počeo s radom početkom studenoga prošle godine, pohađa ga 20 djece i popunjen je, a cilj nam je njegovo proširenje jer ima zainteresiranih. Što se tiče industrijske zone pokazalo se da nam je dosta dobro krenulo i već su dva poduzetnika u njoj. Najjači je Ferrodus koji je otvorio pogon prije dva mjeseca i bavit će se u najvećoj mjeri izvozom – rekao je Knežić o najvažnijim realiziranim projektima, a najavio je i nove od kojih je najvažniji izgradnja staračkog doma.

Načelnik Opčine Nova Rača Darko Knežić / foto: Štefan Brajković

– To će nam biti nešto teže jer nema sufinanciranja iz ministarstava za takve projekte, pa ćemo ga pokušati realizirati putem javno privatnog partnerstva – kazao je Knežić. Najavio je i gradnju nove ulice kod osnovne škole kako bi se povećala sigurnost učenika koji putuju autobusom, te izgradnju novog društvenog doma u Drljanovcu.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić / foto. Štefan Brajković

Obilježavanju Dana Općine je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je bio i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Posebno je istaknuo mjere u demografskom području. Naime, na području općine, prema posljednjem popisu stanovništva, živi oko 2700 stanovnika, oko 650 manje nego prije 10 godina. Lani je otvoren dječji vrtić, Općina sufinancira mlade obitelji kod kupnje nove nekretnine ili uređenja postojeće, a među ostalim isplaćuje 5000 kuna naknade na novorođenčad te jednokratno tijekom akademske godine financira s 5000 kuna studente sa svog područja.

– U svemu što ste napomenuli i što mislite dalje učiniti imate potporu Bjelovarsko-bilogorske županije – rekao je župan Marušić.

Foto: Štefan Brajković

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika