Nakon što je Općina Ivanska odlučila pristupiti Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar koju uz Grad Bjelovar čine i općine Velika Pisanica, Veliki Grđevac, Veliko Trojstvo, Rovišće, Nova Rača, Zrinski Topolovac, Šandrovac, Severin i Kapela moglo se čuti kako će se njima priključiti i Općina Štefanje.

Trenutno je Štefanje u sastavu Turističke zajednice Garić grad koja svoje sjedište ima u Bereku, a predsjednik joj je načelnik Mato Tonković.

Da su razgovori o priključenju Štefanja u Turističku zajednicu Bilogora-Bjelovar postojali potvrdio nam je načelnik Silvestar Štefović koji je isto tako kazao da za sada ipak ostaju u sastavu Turističke zajednice Garić grad.

– Razgovori postoje, bili su kod nas zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić i direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek s kojima smo razgovarali o nekim eventualnim mogućnostima. Naša TZ sa Berekom je bila malo u stagnaciji ali smo sada u fazi traženja direktora. Naime, jučer smo imali Turističko vijeće na kojem smo donijeli odluku o raspisivanju Javnog natječaja za izbor direktora što moramo napraviti do 30.lipnja – kazao nam je Štefović.

Ako se ne izabere direktor ove Turističke zajednice do 30.lipnja Turistička zajednica Garić grad će po sili zakona biti ugašena.

– Ako uspijemo dobiti direktora pokušat ćemo sve to malo revitalizirati i nastaviti suradnju sa Berekom. Naravno ništa nas ne priječi da te dvije turističke zajednice surađuju na dobrobit svih naših građana, posebno onih koji se bave turizmom – rekao je Štefović i dodao kako je suradnja i sa svim drugim turističkim zajednicama moguća kroz razne modele.