Sutra 13. travnja svoju funkciju preuzima novoizabrana direktorica Turističke zajednice Grada Čazme Ivana Sabljak Murlin.

Naime, nakon raspisanog Javnog natječaja upravo je Sabljak Murlin svojim pristupom i programom razvoja turističke ponude Grada Čazme dobila povjerenje Vijeća Turističke zajednice koje je svojom odlukom potvrdilo njezino imenovanje.

U razgovoru nam je otkrila da joj je želja da u svom mandatu proširi sadržaj turističke ponude Grada Čazme kao i realizira cijeli niz projekata.

– Moji prvi planovi su povećanje vidljivosti turističke ponude Grada Čazme kroz projekt Čazma Natura čija je realizacija pri kraju. Kruna tog našeg projekta je prvo biološko kupalište u Republici Hrvatskoj uz uređenje još nekoliko lokaliteta. Svakako nam je u planu i brendiranje Grada Čazme kao zelenog grada, brendiranje jedne povijesne baštine i unapređenje djela turističke ponude kroz povećanje smještaja i broja noćenja – kazala je Sabljak Murlin o svojim prvim planovima.

Čazma je poznata po svoje četiri velike manifestacije koje će u budućnosti biti upotpunjene novim zanimljivim sadržajima i povećanju ponude posjetiteljima. Isto tako u planu je u dogovoru s Gradom organizacija nekih novih manifestacija.

Ono što je potrebno je povećati broj smještajnih jedinica na području Grada Čazme. Samim time povećao bi se i broj noćenja, jer na žalost prilikom većih manifestacija privatni iznajmljivači ne mogu zadovoljiti potražnju.

– Mi ćemo svakako raditi na povećanju smještajnih kapaciteta i na animaciji naših iznajmljivača da povećaju svoje smještajne kapacitete. Dovođenjem i povećanjem broja posjetitelja vjerujem da će i sama ponuda smještajnih jedinica rasti – kazala je Sabljak Murlin i dodala kako je cilj povećati turističku ponudu i atraktivnost jer ljudi sve više teže za mirom i tišinom i žele se povući u prirodu što Čazma može ponuditi.