PLACE2GO je najveći turistički sajam u Hrvatskoj, prvi puta održan 2012., s pauzom 2020. i 2021. godine zbog pandemije koronavirusa. Sajam je okupio veliki broj izlagača, njih preko 500 izlagača iz 34 zemlje svijeta i trajao je 3 dana – od 8. do 10. travnja 2022.

Na ovom značajnom Sajmu se predstavio i Grad Čazma.

– Na sajmu smo prvenstveno predstavili Čazma Naturu s obzirom na to da nam je sudjelovanje na sajmu turizma sastavni dio projekta, kako bi se promovirali kao grad zelenog turizma. Uz to predstavili smo i sve ostale lokalitete koje je vrijedno posjetiti u Gradu Čazmi od povijesnih do prirodne baštine koja nas okružuje – rekla je Dajana Petrina voditeljica projekta Čazma Natura.

Sajam je 8. travnja do 16 sati bio otvoren samo za akreditirane poslovne partnere, a nakon 16 sati za sve posjetitelje! U subotu i nedjelju je bio slobodan ulaz.

– I ovaj sajam nakon onog u Sloveniji prošao je izvanredno, doduše bila je nešto manja posjećenost nego na sajmu u Sloveniji. Interes za Čazmu je dosta velik s obzirom na to da se nalazi vrlo blizu Zagreba i sada u ovim izazovnim vremenima je upravo priroda ono što traže posjetitelji – dodala je Petrina i kazala kako je ostvareno niz poslovnih kontakata s novim partnerima kojima je predstavljena turistička ponuda Čazme.

Nakon dva uspješna predstavljanja na sajmovima turizma u planu su i daljnja sudjelovanja na turističkim sajmovima i predstavljanje turističke ponude.

– Razgovarali smo s novom direktoricom Turističke zajednice Ivanom Sabljak Murlin da bi se i dalje išlo na sajmove turizma. Upravo to je ono što nas može predstaviti široj publici i time možemo doprinijeti ostvarenju našeg rezultata da postanemo grad zelenog turizma – istaknula je Petrina.