Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Završena je obnova prvih 100 metara Ulice Ante Starčevića što je bila prigoda da zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić održi konferenciju za medije. Kako je rekao građani su na početku obnove ulice bili zabrinuti jer je srušen drvored, na što je on reagirao i preuzeo odgovornost te rekao kako nema nastavka radova dok se građanima ne pokaže kako će prvih 100 metara ulice izgledati. Inače, radovi u ovoj ulici koju neki nazivaju i Županijskom ulicom jer se u njoj nalazi zgrada županijske uprave trebali bi biti gotovi do sredine kolovoza.

Ulica Ante Starčevića / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

-Ulica je potpuno obnovljena, dobila je prvi sloj asfalta, drugi će ići kada sve bude uređeno, novi nogostup, širina ulice će biti 7,5 metara i ono što je bitno za reći promijenjene su sve instalacije i kanalizacije i vode i plina. Sada ćemo pustiti radove da teku neometano, pokazali smo kako će izgledati ulica nakon prvih 100 metara. Rekli smo kad se srušio drvored, da će za svako srušeno biti posađeno novo drvo. Nova drveća su posađena i tako će biti posađena do kraja ulice do kuda su bila posađena i stara – kazao je Brajdić.

Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Zadnji put kada je ova ulica bila rekonstruirana je bilo davne 1970. godine tako da je nakon pedeset godina zaslužila temeljitu obnovu i novo i ljepše ruho za ugodniji život njenih stanovnika.

Što se tiče troškova njene obnove, kanalizacija je napravljena u sklopu Aglomeracije dok su troškove za obnovu plinskih instalacija i sloja asfalta podijelili Grad Bjelovar, plinara i Vodne usluge.

– Tako radimo, tako želimo uštedjeti, ne bacamo novce kao pijani milijarderi već vodimo računa o tome da se zamjene sve instalacije i da svi podjednako sudjeluju u asfaltiranju ulice i da na kraju građani dobiju novu ulicu – zaključio je Brajdić.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas