24.8 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

Predstavljene planinarske karte Bjelovarsko-bilogorske županije

Nove vijesti

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije je u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i planinarskim društvima s područja županije izradilo planinarske karte za sva gorja unutar Bjelovarsko-bilogorske županije. Izrađene su karte za Moslavačko gorje, Papuk i Bilogoru, te jedna zajednička za cijelu županiju.

– U cijeli projekt uloženo je oko 80 tisuća kuna, a karte su izvrstan alat za aktivni turizam koji je jedan od najbitnijih turističkih proizvoda u našoj županiji – rekao je direktor županijske turističke zajednice Marcel Medak i dodao da iako su trendovi da se sve više koristi Google maps i navigacija karte su nešto što je još uvijek u upotrebi i izvrstan su alat iz kojeg se mogu dobiti sve informacije i lakše snaći u prostoru kad zakaže tehnologija.

Direktor turističke zajednice BBŽ Marcel Medak / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Na predstavljanju karata u Planinarskom domu „Kamenitovac“ se također moglo čuti kako je najveća vrijednost  karata  što su točne i precizne. Njima je obuhvaćeno 80 km registriranih puteva i 20 km neregistriranih i na njima se nalaze vrlo vrijedni podaci kao što su za svaki put njegova oznaka i broj, udaljenost i vrijeme potrebno za prehodati ga, tako da svatko može planirati koju rutu i udaljenost želi prijeći.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika