Grad Čazma i ove godine finacira programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Čazme, a nakon ocjenjivanja prijava gradonačelnik Čazme Dinko Pirak donio je odluku o dodjeli sredstava, te su u skladu s odlukom potpisani ugovori s 24 udruge.

– Volimo brinuti o našim udrugama jer one okupljaju naše sugrađane kroz razne aktivnosti. Grad oko 1,5 milijuna kuna iz Proračuna izdvaja za rad udruga, a ovaj ugovor je vrijedan 245 tisuća kuna – rekao je gradonačelnik Pirak i podsjetio kako pored financijske potpore Grad vodi računa o osiguravanju prostora za rad udruga.

Pročelnica Elvira Babić Marković i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak

– U tijeku je obnova zgrade za udruge, u završnoj smo fazi i u toj zgradi će u prvom redu mjesto naći naše braniteljske udruge, no mjesta će biti i za ostale – napomenuo je Pirak.

Jedan od udruga koje će svoje mjesto naći u zgradi je i braniteljska udruga Klub 2/105 koja usko surađuje s još dvije braniteljske udruge, HVIDROM i Udrugom hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Podružnica Čazma. Ispred njih je zahvalu na sredstvima od 10 tisuća kuna za svaku od njih zahvalio Ivica Bok predsjednik  Kluba 2/105 uz nadu da će uređenje zgrade do Dana grada biti završeno.

Predsjednik Kluba 2/105 Ivica Bok

– Klub 2/105 ima jednu izložbu, do sada je izrađeno 65 banera, a dodat ćemo ih još oko 8 i nudimo se da Dan grada obilježimo s tom našom izložbom kojom će se obilježiti i 31 godina od osnutka 2. bojne. Ta izložba bi bila jedan naš doprinos proslavi Dana grada Čazme – rekao je Bok.

Jedna od 24 udruge koja je dobila sredstva je i HPD Garjevica koje ove godine slavi 10 godina postojanja i jedno je od tristotinjak planinarskih društava u Hrvatskoj koje je kroz svoj rad postalo prepoznatljivo diljem zemlje. Cilj im je promicati grad, regiju, Moslavinu i Moslavačku goru, što su već napravili niz puta na svojim pohodima, a pred njima je i pohod na Himalaju.

Kristijan Čikor predsjednik HPD-a Garjevica

– Ne idemo na vrh Mount Everest nego samo do baznog kampa gdje ćemo svakako odnijeti zastavu našeg grada i planinarskog društva i ostaviti ih tamo kao spomen. Rekli smo da ćemo uzeti i kamen s Moslavačke gore i ostaviti ga tamo, a isto tako ćemo donijeti kamenčić iz podnožja Mount Everesta i donijeti ga u Moslavinu – kazao je predsjednik HPD-a Garjevica Kristijan Čikor.

Napomenimo da niz udruga koje su dobila sredstva za svoj rad na području Čazme nemaju sjedište na području Grada ali su svojim radom kao i brizi o članovima zaslužili sredstva, kao što su npr. Udruga tjelesnih invalida Bjelovar i županijska Udruga osoba oštećena sluha i druge.

Koje su sve udruge dobile sredstva možete provjeriti OVDJE.