-3.2 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI! Bez brige, riječ je o edukaciji o novom Zakonu o sprječavanju sukoba interesa

Nove vijesti

Članovi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa predvođeni predsjednicom Natašom Novaković ovoga ponedjeljka posjetili su Bjelovarsko-bilogorsku županiju i održali su edukaciju o novom Zakonu o sprječavanju sukoba interesa koji je na snazi od 25. prosinca prošle godine, a kojim je proširen broj obveznika tog zakona.

– Što se tiče starih obveznika njih obuhvaćaju manje promjene, no bitno je da usvoje neke nove obveze koje su nastale. S druge strane ima veliki broj novih obveznika i tu je puno veći problem jer su obuhvaćeni novim Zakonom i ravnatelji zdravstvenih ustanova, uprave trgovačkih društva u lokanom vlasništvu i puno je novih obveznika koji se prvi put susreću s našim Zakonom koji je kompliciran i zapravo je edukacija namijenjena u prvom redu njima, da oni koji su prvi put obuhvaćeni Zakonom vide što ih čeka jer puno njih nema ideju koje su sve restrikcije Zakona kojeg mi provodimo – kazala je Nataša Novaković predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i dodala koje to restrikcije čekaju one koji Zakonom do sada nisu bilu obuhvaćeni.

– Od primanja različitih naknada koje su do sada primali, kao i bonusa. Ulazimo u radno-pravni odnos zapravo s ovim Zakonom. Ne mogu biti u predstavničkim tijelima, puno je limita koji ovaj Zakon donosi kojih oni možda nisu ni svjesni. Naravno, tu je imovinska kartica koju isto treba popuniti i mislim da je ovo jako korisno i feedback iz svih županija je da im je bilo korisno što smo došli, a i nama je korisno jer konačno smo malo među ljudima, uvijek smo u Zagrebu, a drugo je i što smanjujemo nekakav teret na Povjerenstvo i mišljenja koja se traže od nas – rekla je Novaković.

Župan Marko Marušić, zamjenica župana Marija Jungić i predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković / Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Novi Zakon je komlpeksan i zahtjevan, mišljenja je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je pozdravio  održavanje ove radionice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i dodao kako je dobro da je preventivne, a ne represivne prirode.

– Puno je pitanja i puno nejsnoća zato je dobro da smo uspjeli dogovoriti ovaj sastanak da se ta pitanja kanaliziraju na jednome mjestu i da svi oni koji imaju upite dobiju odgovore iz prve ruke od same predsjednice povjerenstva koja je došla sa svojim kolegama i koji će nam odgovoriti na mnogobrojne upite – rekao je župan Marušić.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika