Sa sastanka DHSS-ovaca iz tri grada i pet općina Bjelovarsko-bilogorske županije na kojem se raspravljalo o temama iz politike, poljoprivrede, gospodarstva, ekologije, branitelja i demografije upućena je poruka koalicijskim partnerima na području županije HDZ-u i HSLS-u.

Navodi se tako da koalicijski zahtjevi DHSS-a nisu tražiti da imaju dva pročelnika u županiji, kao što je to u prošloj vlasti tražio i dobio SDP od Damira Bajsa.

“Naši konkretni zahtjevi su:
1.) Zadržati financijsku stabilnost županije u odnosu na dubioze od 1000 milijuna (milijarde) kn.
2.) Ne smanjivati demokraciju. Svaki pomak prema poboljšanju demokratičnosti rado ćemo podržati.
3.) Izgraditi minimalno 20 solarnih elektrana stočarskim proizvođačima. Obećao nam je pročelnik poljoprivrede BBŽ Zlatko Pavičić u prosincu 2021.god.na Odboru za financije.
     Ako se ne javi dovoljnan broj zainteresiranih OPG-a djelatnici odjela moraju biti aktivniji na terenu i dogovoriti sa proizvođačima.
Županija mora sudjelovati u pronalasku novca putem EU-a, Fonda za zaštitu okoliša i sl.,prihvaćamo i ako županija pronađe novac iz vlastitih izvora. Nemamo ništa protiv gradnji: toplica, vatrogasnih i kulturnih centara, bazena, stadiona… Prošli smo dvije opomene nestašice hrane u krizi covid-19 pa sad Ruske agresije. Treću opomenu ne bi trebali čekati nego prvo ojačavati naše poljoprivredne proizvođače.
4.) Dostaviti nam podatak koliko obradive zemlje u BBŽ-u se obrađuje, a koliko ne i kakvi su trendovi kroz predhodne godine. Molimo i dostavu plana odjela za poljoprivredu o smanjenju neobrađene zemlje.
5.) Zahtjevamo županiju bez divljih odlagališta. Molimo putem gradova i općina podatke tko sa sigurnošću može potvrditi da nema divljih odlagališta.
Resorne odjele u županiji tražimo financijska i tehnička rješenja koja bi rješila i zadnji divlji deponij u županiji,”, navodi se u priopćenju županijskog Demokratskog HSS-a.