12.6 C
Bjelovar
Petak, 23 veljače, 2024
spot_img

Županijski centar 112 u subotu u podne provjerava sustav za uzbunjivanje

Nove vijesti

Županijski centar 112 uputio je danas obavijest vezanu uz redovnu provjeru sustava za uzbunjivanje. Poznato je kako se sustav provjerava svake prve subote u mjesecu, a kako se na području županije nalaze raseljene osobe iz Ukrajine mole se svi oni kod kojih su smještene raseljene osobe da ih upoznaju s činjenicom da je riječ o redovnoj provjeri kako se ne bi dodatno uznemiravali.

U obavijesti stoji:

Zbog prihvata i smještaja raseljenih osoba iz Ukrajine, da iste ne bi dodatno uznemiravali, na području Bjelovarsko-bilogorske  županije se u prošlom mjesecu nije izvršila redovna provjera sustava za uzbunjivanje, prvu subotu u mjesecu, kao što je uobičajeno.

Sukladno odredbama Pravilnika o postupku uzbunjivanja stanovništva obavještavamo stanovništvo da se u subotu 02. travnja 2022 godine u 12,00 sati, korištenjem zvučnog signala „prestanak opasnosti“ nastavlja provoditi ispitivanje ispravnosti sirena i sustava za uzbunjivanje.

Molimo građane koji imaju u svojim domaćinstvima smještene raseljene osobe iz  Ukrajine da iste upoznaju sa navedenom obavijesti i skrenu im pažnju na navedeni redovni postupak Provjere sustava uzbunjivanja.”

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika