Ines Šarić nezavisna vijećnica u Županijskoj skupštini BBŽ

Aktualnu političku situaciju u županiji kroz priopćenje je prokomentirala nezavisna vijećnica u Županijskoj skupštini BBŽ Ines Šarić:

“Iznenađena priopćenjem DHSS – a da bi izašli iz vladajuće većine kad bi demokracija u županijskoj skupštini bila na razini one u gradskom vijeću Bjelovara, moram reći da je još i gora.

U županijskoj skupštini vijećnici ne mogu dobiti odgovor na pitanje koje su postavili, npr. jeste li smanjili plaću kako ste obećali u kampanji?, pitanje upućeno županu Marušiću, kao odgovor dobijete, Bajs je imao veću plaću jer si Marušić naravno nije smanjio plaću, a ne želi to izgovoriti i ne uzima u obzir da Bajs ima 20 godina više od njega pa mu je samim tim i plaća veća.

Nadalje taj poslovnik rada županijske skupštine koji je Bajs predložio već godinu dana nova vlast ne mijenja jer naravno i njima samima ovakav način bolje odgovara pa bi se prije reklo da su prilično zadovoljni svim Bajsovim pothvatima dapače toliko im je dobro sve postavio da im se to ni ne mijenja.

Novi župan također koristi i svaku priliku kako bi uvrijedio oporbene vijećnike između ostalog je mene prozvao da sam mogla sazvati Odbor za turizam, ja sam prije deset dana poslala mail u županiju u koji sam stavila i aktualnu pročelnicu Ivanu Legin, ali na ovaj mail kao ni na jedan drugi iz županije nitko ne odgovara. Pretpostavljam da je to zato da bi novi direktor turističke zajednice mogao raditi što želi, a najnoviji primjer kako je Bajs očito bolje kadrovirao od aktualnog župana jest Ivana Sabljak Murlin koju je Bajs imenovao pročelnicom, a Dinko Pirak ju pak nakon stečenog radnog iskustva u županiji stavio za direktoricu TZ Čazma.

Možda bi za Damira Bajsa idealno radno mjesto bilo da bude skaut dobrih radnih kadrova jer kad ih on jednom zaposli naprosto ih svi nakon njega žele. Svaka sličnost s izbornim rezultatima i mandatima kod svih ovih radnih mjesta je naprosto fikcija jer da bi te poslove obavljao moraš prije svega biti „stručan“.”

S poštovanjem

Šarić Ines

Nezavisna županijska vijećnica BBŽ