Ivana Sabljak Murlin i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak

Ivana Sabljak Murlin nova je direktorica Turističke zajednice Čazma, odlučilo je tako Turističko vijeće nakon usmenog testiranja kandidata, te njihove prezentacije plana rada pred članovima Vijeća.

Na natječaj koji je bio raspisan pristigle su dvije zamolbe, izabrane Sabljak Murlin i Ane Luter Hegedić.

U Turističkom vijeću uvjereni su da je nova direktorica najbolji izbor, osobito zato jer je u ovoj i narednim godinama pred Turističkom zajednicom veliki izazov, kako što bolje prezentirati projekt „Čazma Natura“ koji  bi u Čazmu trebao privući što veći broj gostiju.

Nova direktorica Turističke zajednice Ivana Sabljak Murlin je diplomirana ekonomistica te uz završeni studij ekonomije na riječkom Ekonomskom fakultetu ima završene i specijalističku FBA edukaciju – Korporativno poduzetništvo i poduzetništvo unutar korporacije kao izvor inovacija Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i završenu Pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičku izobrazbu na Filozofskom fakultetu Osijek. Trenutno je još uvijek zaposlenica Bjelovarsko-bilogorske županije gdje je do promjene vlasti bila pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode.

Ivana Sabljak Murlin bila je i kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Čazme na Lokalnim izborima gdje je bila protukandidat gradonačelniku Dinku Piraku i osvojila 24,25% glasova.

Dodajmo kako u kampanji nisu padale grube riječi između tadašnjih rivala na političkoj sceni, pa je za očekivati da će uspješno surađivati u naredne četiri godine koliko traje mandat direktorice Turističke zajednice.

Dosadašnja ravnateljica Martina Dončević nije se ni javila na natječaj za izbor direktorice, no i dalje ostaje raditi u Turističkoj zajednici Grada Čazme  na novom radnom mjestu.