Nakon provedenog Javnog poziva i dodijeljenih potpora u turizmu, Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom i pripadajućim joj općinama, ne posustaje kako bi oživjela kontinentalni turizam.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak podjseća kako je Grad dao milijun kuna kako bi se tridesetak iznajmljivača odlučilo na daljnje investicije

– Danas smo nastavili s potpisivanjem ugovora s onima s kojima još nismo potpisali, a isto tako krenut ćemo u daljnu promociju turizma na našem području. Ovaj natječaj ćemo raspisati i iduće godine, a mislim da smo s ovih milijun kuna pokrenuli investicija za još 5 – 6 milijuna – rekao je Hrebak.

Putem Javnog poziva Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar za 2022. godinu, dodijeljena su bespovratna sredstva i za sedam objekata s područja Općine Veliko Trojstvo. Ukupan iznos koji će se dodijeliti iznosi 205.000,00 kn. načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac čestitao je OPG-ovcima i poduzetnicima sa svog područja koji su se uspješno javili na natječaj Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar.

– Općina će isto tako poticati razvoj turizma na svom području, a krenut ćemo u izradu spota koji će povezati sve naše turističke kapacitete u vidu što bolje promocije – kazao je Kutanjac.

Ugovori s korisnicima potpisani su u Planinarskom domu Kamenitovac, koji je i sam dobio sredstva za svoje uređenje.