Danijel Peček iz AK Kvarner s veremenom 4:21:04 pobjednik je 45. Supermaratona „Od Kaptola do Kaptola“.

Drugo mjesto osvojio je Dalibor Jovičić iz Bosanskog Broda iz BiH s vremenom 4:30:30, dok je 3. bio Hrvoje Barić iz kluba Zagreb Runners koji je 63 km i 350 metara istrčao za 4:37:39.

Najbrža kod žena bila je Dubravka Mesec iz Nexe teama iz Našica s vremenom 4:45:01.

Dubravka Mesec

Peček je već jednom slavio na Supermaratonu i to 2019. godine, pa s obzirom da zbog pandemije dvije godine nije bilo utrke može se reći da mu je ovo druga pobjeda u nizu.

– Bilo je naporno i ovo pomicanje vremena danas baš i nije dobro došlo, ali je možda zbog toga bilo malo hladnije barem u početku. Dobro sam se osjećao do 40 km,  na 50. sam dobio dojam da bih mogao dobiti grčeve tako da sam morao usporiti. Ovu utrku trčim iz ljubavi još od 2014. godine, došao sam i ove godine iako nisam bio dovoljno spreman, ali ima mi neko značenje pa sam ovdje svake godine – kazao je Peček nakon utrke.

Drugoplasirani Dalibor Jovičić rekao je nakon ulaska u cilj da je bilo jako „veselo“ te da je utrku podijelio na tri djela, prvih dvadeset kilometara bilo je trčanje, drugih dvadeset održavanje ritma, azadnjih dvadeset je bilo puko preživljavanje.

Dalibor Jovičić

– Tu je krenulo i sunce i uzbrdice i nizbrdice…Uspio sam zadržati prednost i manje sam „falio“ u zadnjem dijelu nego ostali, tako da sam na kraju završio drugi što je stvarno veliki napredak za mene jer sam popravio svoje lično vrijeme na Čazmi za 33 minute – rekao je Jovičić.

Dodajmo i kako je odlično 5. mjesto osvojio Čazmanca Marko Kolar koji na cilj stigao 5. u vremenu 4:44:46.

Marko Kolar

Najbolje su u cilju dočekali brojni građani, a prvi su im čestitali Bjelovarsko-biloorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.