HVIDRA Čazma je nakon 8 godina dobila novo vodstvo udruge te se sa čelnog mjesta povukao Darko Kajfeš koji je zadnjih 8 godina uspješno vodio udrugu koja trenutno broji 34 članova, a na njegovo mjesto došao je dosadašnji zamjenik Željko Živoder.

Odlučeno je tako na izvještajno-izbornoj skupštini koja je održana ove subote u Lovačkoj kući LD Garić.

Darko Kaješ

Izabrani su i članovi ostalih tijela udruge, pa je tako zamjenik predsjednika Ivica Sever, a članovi predsjedništva su Božidar Galović, Zvonko Spinčić i Hrvoje Horvat.

Nadzorni odbor nije se mijenjao i u njemu su  Branko Baborski, Đuro Šalamunec i Željko Tuđa, dok su u sudu časti Ranko Milošević, Davor Kirin i Tihomir Mlinarić.

Željko Živoder posebno se zahvalio na radu u proteklih 8 godina bivšem predsjedniku Darku Kajfešu koji je s bivšim vodstvom Udrugu digao iz pepela i revitalizirao njen rad.

– Hvala Darku na svemu što je napravio, trošio svoje slobodno vrijeme, svoj novac i sve što uz to ide i na tome mu veliko hvala. Predsjednik kao predsjednik ne znači ništa ako nema podršku članova – kazao je Živoder i od članova zatražio podršku u radu, no i dodao da ako neće biti zadovoljni njegovim radom da će mandat staviti na raspolaganje jer tako se radilo i proteklih 8 godina.

Ivica Bok predsjednik Kluba II/105, Željko Živoder novi predsjednik HVIDRE Čazma i Željko Piškorić predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Podružnica Čazma

Od aktivnosti koje HVIDRA ima pred sobom ove godine izdvojio je promicanje vrijednosti Domovinskog rata s odraslim udrugama branitelja, pružanje pravne pomoći članovima udruge i braniteljskoj populaciji, suradnju s jedinicama lokalne samouprave povodom obilježavanja važnih datuma značajnih za Domovinski rat, sudjelovanje na sportskim natjecanjima i turnirima, sudjelovanje u opremanju zgrade za branitelje u Čazmi te animiranje članova udruge i braniteljske populacije na preventivne preglede. Predsjedništvo si je dalo u zadatak i barem jedno mjesečno održavati sastanke.

Članovima Udruge na skupštini su se obratili Nevena Petrović izaslanica gradonačelnika Čazme Dinka Piraka, predsjednik županijske HVIDRE Mladen Marinković, predsjednici čazmanskih braniteljskih udruga Kluba II/105 Ivica Bok i Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Podružnica Čazma Željko Piškorić, te legenda Domovinskog rata Nikola Ivkanec.