Jučer, 24. ožujka, od 00.00 do 24.00 sata, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provedena je 24-satna akcija nadzora brzine ROADPOL-ov Speed Marathon.

Tijekom akcije sankcionirano je ukupno 114 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila od kojih su 30 utvrdili policijski službenici dok je njih 84 utvrđeno uz pomoć tehničkih uređaja. Kontrolirano je 149 vozila na 51 lokaciji od kojih je njih 26 predložili građani. Akciju je provodilo 29 policijskih službenika ove policijske uprave.    

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u Velikom Vukovju  i ona je iznosila 107 km/h, iako je u spomenutoj dionici brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

Akcija je bila najavljena na nacionalnoj razini te u lokalnim medijima, a medijima i građanima omogućeno je sudjelovanje i praćenje nadzora brzine u vrijeme njegovog provođenja.
Temeljem prikupljenih informacija možemo zaključiti da su građani pozitivno doživjeli ovu akciju te da sudjelovanje građana u ovakvim i sličnim akcijama doprinosi povećanju sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora zabilježeno je pet prometnih nesreća od kojih njih tri s materijalnom štetom. I dvije prometne nesreće u kojima su svije osobe lakše ozlijeđene.

Ovom prilikom zahvaljujemo građanima, koji su se odazvali pozivu Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i predložili lokacije za koje su smatrali da bi bile pogodne, a samim time učinkovite u smislu kontrole prometnih prekršaja s ciljem njegovanja prometne kulture, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Izvor: PU bjelovarsko-bilogorska