Općina Berek i Gradsko društvo Crvenog križa Garešnica organizirali su tradicionalno darivanje beba rođenih proteklih godinu dana na području Općine Berek.

Svi su dobili kao poklon od Općine Berek novčani iznos od 1.000,00 kn, poklon bon u KTC-u od 200,00 kn i prigodne pakete Crvenog križa i Općine Berek.

Ove godine darivano je dvanaestero djece među kojima je 8 djevojčica i 4 dječaka.

– Uvijek je lijepa i ugodna dužnost odazvati se ovakvim prijemima s najmlađim stanovnicima jedinica lokalne samouprave i mogu poželjeti da djeca budu zdrava, da ih na njihovom putu odrastanja prati dragi Bog, da budu sretna pametna i s prebivalištem na području Općine Berek – kazala je Melita Lozina ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Garešnica koja je dodala kako su poklon paketi realizirani u sklopu projekta „Radujemo se zajedno s vama“ kojeg Crveni križ provodi od 2010. godine.

Melita Lozina ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Garešnica

Načelnik Općine Berek Mato Tonković dodao je kako se u općini trude svojim stanovnicima poboljšati uvjete života, a posebno se to odnosi na najmlađe koji bi uskoro trebali dobiti novi moderni vrtić.

Načelnik Općine Berek Mato Tonković

– Ovih dana raspisuje se natječaj za izgradnju dječjeg vrtića, tako da ćemo kroz otprilike godinu i pol dana imati i vrtić na području Općine Berek – kazao je Tonković i podsjetio kako Općina izdvaja sredstva ne samo za bebe, već je tu cijelo vrijeme kroz njihovo djetinjstvo i izdvaja i za predškolce, osnovnoškolce i studente.