foto/Lorenzo Kocijan Pacas

Nakon provedenog Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar u turizmu za 2022. godinu, potpisani su  ugovori s korisnicima dodijeljenih potpora. Riječ je o 30 ugovora vrijednih ukupno 970 tisuća kuna, koji će biti utrošeni za različite namijene, poput gradnje bazena, dogradnje i uređenja kuća za odmor, soba, apartmana i kušaonica.

– Ovaj projekt ima dvostruku vrijednost, prva je da potaknemo razvoj turizma, a druga je da se ljudi počnu baviti poduzetništvom i da počnu stvarati. Želja nam je i da naša Turistička zajednica ima dodatne kapacitete kojih definitivno nedostaje. Bilogora ima svoje neograničene mogućnosti za razvijanje kontinentalnog turizma i to ćemo sigurno kao grad razvijati – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak prilikom potpisivanja ugovora i najavio ovaj program i iduće godine.

foto/Lorenzo Kocijan Pacas

-Cilj nam je razvijati kontinentalni turizam i jako nam je važno da se građani počnu baviti poduzetništvom jer poduzetništvo nije bauk i može se napraviti jedna lijepa i uspješna priča – dodao je Hrebak.

Direktorica  Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek zahvalila je svima koji su se prijavili i, kako je rekla, krenuli u avanturu bavljenja kontinentalnim turizmom.

foto/Lorenzo Kocijan Pacas

-Znamo da to nikako nije lako pogotovo u županiji Bjelovarsko-bilogorskoj, ali ono što mi svakako imamo za ponuditi je lijepa priroda. Svi dodatni sadržaji mogu zadržati turista, ali u konačnici moramo im ponuditi kvalitetan gotov proizvod. To je od luksuznih kuća za odmor do tematskih staza i ono na čemu moramo raditi, a to je problem cijele Hrvatske, loša demografska slika našeg sela. Mislim da će svako bavljenje turizmom kao nekom dodatnom djelatnošću zadržati ljude na selu i stvoriti im neki dodatni prihod i opstanak naših hrvatskih odnosno bilogorskih sela – istaknula je Kelek.

Svijetli primjer u bavljenju turizmom u kontinentalnoj Hrvatskoj je Bernardo Draclin iz Gornjih Plavnica na čijem imanju je danas održano potpisivanje ugovora za dodjelu bespovratnih potpora.

foto/Lorenzo Kocijan Pacas

Naime, njegova obitelj je prije godinu dana odlučila urediti kuću za odmor, a turističku djelatnost prijavili su  prije par mjeseci. Goste još uvijek nisu imali, ali interes za njihovo imanje je velik i kapaciteti su im već sada popunjeni za cijelo ljeto. Tako bi na ovom imanju trebali svoj odmor pronaći inozemni gosti iz Nizozemske, Danske i Njemačke.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas